You are here

fødevareindustrien

fødevareindustrien på Denmark Online

Roundup ender i grundvandet i strid med regler for godkendelsen

Det betyder, at glyphosat, aktivstoffet i sprøjtemidler Roundup, er sivet ned gennem markerne og har forurenet grundvandet.

Det er i strid med reglerne for godkendte pesticider, som netop ikke må sive ned i grundvandet.

Sagen har vakt stor opsigt, fordi glyphosat er verdens - og Danmarks - mest udbredte sprøjtemiddel. Salget herhjemme steg i 2010 til 1.179 tons.

Fransk forskning viser risiko ved genmanipulation & round up

DR P1 Orientering den 20. september 2012:

Ny forskning fra universitet Caen i Frankrig viser, at genmanipulerede fødevarer og plantegifte fører til alvorlige sygdomme hos rotter.

Forskningen kan risikere at ændre hele diskussionen om brugen af genmanipulerede fødevarer, afgrøder og plantegifte fuldstændig.

Af Aske Munch

Forskere afslører nye resistens-problemer igennem udbredt brug af kobber i svineproduktionen

Kobber brugt i svineproduktionen er med til at sprede resistens overfor antibiotika i landsbrugsjorden. Det kan få konsekvenser for lægebehandling af mennesker.

Tungmetallet kobber, der bruges i svineproduktionen som vækstfremmer, spreder antibiotikaresistens i jorden.

Det kan gøre det sværere at bekæmpe sygdomsfremkaldende bakterier i fremtiden, frygter forskere fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Portugal spurter fra Danmark: 60 procent grøn strøm i 2020

Fem års målrettet energipolitik er ved at bære frugt. Massiv satsning på bæredygtig energi har drastisk reduceret landets afhængighed af importeret, fossilt brændsel.

45 procent af Portugals elektricitet kommer nu fra landets egne, bæredygtige energikilder. Det er næsten en tredobling på fem år, og det har drastisk reduceret afhængigheden af importeret, fossilt brændsel. Til sammenligning vil Danmark først nå 40 procent i 2025.

Sider

Subscribe to RSS - fødevareindustrien