You are here

tidevandskraft

Portugal spurter fra Danmark: 60 procent grøn strøm i 2020

Fem års målrettet energipolitik er ved at bære frugt. Massiv satsning på bæredygtig energi har drastisk reduceret landets afhængighed af importeret, fossilt brændsel.

45 procent af Portugals elektricitet kommer nu fra landets egne, bæredygtige energikilder. Det er næsten en tredobling på fem år, og det har drastisk reduceret afhængigheden af importeret, fossilt brændsel. Til sammenligning vil Danmark først nå 40 procent i 2025.

En dollar til a-kraft er en dollar tabt for bedre løsninger (Atomkraft duer stadigvæk ikke)

Den amerikanske energistrateg Amory Lovins gør op med myterne om atomkraft som vej til redning af det globale klima.

For hver dollar, der investeres i atomkraft, forværres klimaproblemet. Fordi man med atomkraft får mindre problemløsning, end man kan få med andre investeringer i energisektoren.

Tidevandskraft: Nu er det alvor

Verdens største tidevandskraftværk er blevet koblet på det nordirske elnet og skal bane vej for endnu større anlæg på over 10 MW.

Det britiske selskab Marine Current Turbines har indviet verdens største tidevandskraftværk ud for den nordirske kyst. Værket, Seegen, har foreløbig kun leveret 150 kilowatt til et elselskab, der sælger strømmen i Nordirland og Irland, men allerede i de kommende uger bliver produktionen skruet op til det dobbelte, inden værket er klar til at gå op til sit maksimum, 1,2 MW.

Subscribe to RSS - tidevandskraft