You are here

bølgekraft

Portugal spurter fra Danmark: 60 procent grøn strøm i 2020

Fem års målrettet energipolitik er ved at bære frugt. Massiv satsning på bæredygtig energi har drastisk reduceret landets afhængighed af importeret, fossilt brændsel.

45 procent af Portugals elektricitet kommer nu fra landets egne, bæredygtige energikilder. Det er næsten en tredobling på fem år, og det har drastisk reduceret afhængigheden af importeret, fossilt brændsel. Til sammenligning vil Danmark først nå 40 procent i 2025.

Storstilet klimaplan og energiplan fra ingeniørforeningen - et samfund uden olie baseret på vedvarende energi

DR P1 Orientering d. 21. august 2009:

Ingeniørforeningen i Danmark er netop i disse dage ved at lægge sidste hånd på en omfattende rapport med en storstilet klimaplan for Danmark.

Planen skal både sikre os en 100 procent vedvarende energiforsyning - med deraf følgende kæmpe erhvervspotentialer, milliarder i statskassen og masser af beskæftigelse.

Når rapporten offenliggøres i næste uge, sker det samtidig med, at ingeniørforeninger fra en række andre lande - blandt andet USA og Japan - på lignende måde viser, hvordan det kan lade sig gøre at spare 90 procent af CO2-udledningen i 2050 og holde sig under den farlige 2 graders celcius temperaturstigning.

Bølgekraftværk med undervandslod lover høj energieffektivitet

Svensk opfinder er klar med et nyt bølgekraftanlæg, hvor et undervandslod bevæger sig op og ned, mens det driver en generator. Anlægget er klar til de første afprøvninger i rum sø.

En svensk opfinder har demonstreret et nyt princip til udvinding af havbølgeenergi. Princippet er afprøvet i laboratorium og skal nu testes under naturlige forhold i havet.

Princippet er simpelt og minder om andre bølgeenergigeneratorer, idet elgeneratoren befinder sig på en bøje, som er forankret til havbunden. Men der er alligevel en væsentlig forskel, som har stor betydning.

Store planer for Hanstholm Havn med bølgeenergi i molerne

En ny færgehavn og produktion af bølgeenergi i molerne. Hanstholm Havn har i dag præsenteret en ambitiøst plan for fremtiden.

Hanstholm Havn vil være verdens første havn, hvor der produceres bølgeenergi i molerne. Og sammen med vindmøller på havnen kan der produceres energi svarende til 10.000 huses energiforbrug.

Store planer for Hanstholm Havn (DR Midt og Vest) (29. januar 2009)

Sider

Subscribe to RSS - bølgekraft