You are here

Influenza A - Svineinfluenza

Pandemrix: Sverige yder højere erstatning til narkolepsiramte efter svineinfluenza vaccination

Den svenske regering meddelte igår, at den går ind & giver en højere erstatning til unge & børn fra 19 år & nedefter på Kr. 10 Mio. i svenske kroner (SEK).

Erstatningen ydes som følge af vaccinationen med Pandemrix mod svineinfluenza H1N1, som i fører til 4 gange så stor risiko for at udvilke narkolepsi. Pandemrix blev også brugt i Danmark i 2009/2010 til at vaccinere imod svineinfluenza.

Danske H1N1-vacciner skal snart skrottes

Vores godt 1,5 millioner ubrugte vacciner mod H1N1-influenzaen nærmer sig sidste salgsdato. Til oktober udløber holdbarheden på den ene af de to komponenter, der bruges til vaccinen, og herefter vil de formentlig blive destrueret.

- De tilbageværende vacciner har en værdi på 75 millioner kroner, og det er den billigste af de to vaccinekomponenter, der udløber til oktober. Den dyre holder to år endnu, fortæller direktøren.

Kronik: Klima som kult

Kronik af Af Klaus Kjøller, forfatter og lektor, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet i Berllingske Tidende:

At sætte fokus på teknikker og dydsscoring og spin i et så følelsesintenst spørgsmål som jordklodens overlevelse kan virke kættersk.

Stærk lobbyisme bag WHO-beslutning om massevaccination mod influenza A-b-c-d-e-f-g-h-...

Flere af WHO's influenzarådgivere er betalt af medicinalindustrien. Dermed var industrien med til at påvirke beslutningen om, at influenza A er en pandemi - og at vaccine er nødvendig. Siden har de samme virksomheder fået vaccineordrer for op mod 55 milliarder kroner.

Mange medlemslande - herunder Danmark - har nemlig kontrakter med de store medicinalvirksomheder og er derfor forpligtet til at købe vacciner i tilfælde af en pandemi.

Sider

Subscribe to RSS - Influenza A - Svineinfluenza