You are here

Horsens

59 kommuner har måske lavet sagsbehandlingsfejl om Gensidig forsørgelsespligt

I et indlæg igår aftes skriver medlem af byrådet for Enhedslisten Ulf Baldrian Kudsk Harbo i Norddjurs kommune, at der i følgende kommuner kan være sagsbehandlingsfejl i forbindelse med kontanthjælpsreformens regel om gensidig forsørgelsespligt for samlevere:

Handicaprådet i Vejle tvinger Vejle byråd til genvurdering af kommunal madordning til handicappede

Formanden for Handicaprådet & Danske Handicaporganisationer (DH) Vejle Peter Skov Jørgensen har fået medhold over Vejle kommunes ulovlige serviceforringelse:

/ Byrådet i Vejle erkender ulovligheder (Muskelsvindfonden.dk) (15. maj 2014)

En afgørelse på hans egen klagesag til Ankestyrelsen fik Vejle byråd til at tage sagen af byrådsmødet onsdag den 14. maj 2014. Medlem af byrådet for SF Lone Myrhøj havde ellers begæret den på dagsordenen.

Derudover er der også klaget til tilsynsrådet ved Statsforvaltningen over den samme ulovlige serviceforringelse. Denne er endnu ikke afgjort.

Et enigt voksenudvalg i Vejle kommune godkendte den 24. marts 2014 forvaltningens ulovlige serviceforringelse. Den betød at handicappede over 30 år skulle bruge den kommunale madordning istedet for at få bevilget hjælp til indkøb & madlavning i handicaphjælper ordningen (BPA).

Ved uberettiget fjernelse af ydelse - anmeld sagsbehandleren & vedkommendes leder

Horsens Kommune har skåret drastisk i hjælpen til Line Myrup Sørensen, 31, der er handicappet. Hun er født med muskelsvind og har altid siddet i kørestol.

Hun har hidtil haft en handicaphjælper 24 timer i døgnet, svarende til 168 timer om ugen. Den hjælp vil Horsens skære ned til 100 timer om ugen fra den 1. august.

Sider

Subscribe to RSS - Horsens