Info om EUs bøvl med cookies

Denne blog benytter cookies & latterlige EU har bestemt, at du skal informeres om cookies.

Det kan du gøre her i / Politik om personlige oplysninger

Der er åbenbart ikke grænser for EUs detailregulering. Det næste bliver vel censur...

Økologi i nyhederne

Indvandrere får 42-årige Toke Lorenzen til at overveje at stemme på Stram Kurs: »De har ingen ret til at være her, og vi har ikke noget at bruge dem til«

Toke Lorenzen er vegetar, spiser økologisk og overvejer at give Rasmus Paludan sin stemme, fordi danskerne ifølge ham er ved at blive udryddet af indvandring og fremmede.
Læs mere [Politiken]

Bredt flertal ønsker klimaregnskaber i landbruget

Klimaregnskaber er et redskab for landmandenKlimaregnskaber kan blive en støtte for landmændenes klimaindsats, mener Økologisk Landsforening, som har spurgt partierne om deres holdning. Der er opbakning fra et bredt flertal. Enigheden er mindre udtalt, når det gælder klimamål for landbruget.
Læs mere [Politiken]

EU-kandidater: Landbrugsstøtten skal bane vej for økologiske og bæredygtige landbrug

Det mener en række spidskandidater til Europaparlamentet.
Læs mere [DR Online]

Bæredygtigt tøj: For og imod tre grønne tendenser i tekstilbranchen

Miljøanalytiker og ekspert i bæredygtigt forbrug kalder tøj af havplastik en gimmick og advarer mod at tro, at økologisk tøj redder verden. Men de grønne tiltag har deres fordele.
Læs mere [Politiken]

Ekspert savner konkrete bæredygtige initiativer i nyt krydstogtmanifest

29 havne har underskrevet et manifest om bæredygtig krydstogtturisme i Østersøregionen. Men Det Økologiske Råd efterspørger konkrete mål.
Læs mere [Politiken]

Flere danskere styrer mod økologi i grøntafdelingen

Salget af økologi fortsætter med at stige, viser tal fra Danmarks Statistik.
Læs mere [DR Online]

Professor: Rapport dokumenterer brutalt, at verden ikke er i nærheden af at opfylde FN's mål for biodiversitet

IPBES-rapporten presser den globale dagsorden mod politisk handling, siger professor i makroøkologi Carsten Rahbek
Læs mere [Information.dk]

Ferieparker lægger om fra pommes frites og hurtige løsninger til sparepærer, økologi og grøn energi

Den europæiske kæde Landal Green Parks har opkøbt fem feriecentre i Jylland og har sat hele driften i gang med en omfattende grøn omstilling. Men der skal meget til at gøre et badeland bæredygtigt, påpeger Det Økologiske Råd.
Læs mere [Politiken]

Etisk Råds accept af gmo-afgrøder deler landbruget

Landbrug & Fødevarer ser gerne flere gmo-afgrøder efter anbefaling fra Etisk Råd. Økologi-forening er imod.
Læs mere [Kristeligt-dagblad.dk]

Test af marmelade: Den dyreste er øko og smager mest af jordbær

Testvinderen er fyldt med hele, økologiske jordbær, og det skjuler smagen af sukker. Det dyre syltetøjsglas fra Føtex indeholder en tredjedel sukker og bør derfor være forbeholdt weekenden, mener ernæringsekspert.
Læs mere [Politiken]

Økologisk ramen eller tacos i Kødbyen? Her er de 10 bedste spisesteder på Vesterbro

Ibyen har samlet et udvalg af de Vesterbro-restauranter og -caféer, der gennem de seneste år er blevet bedst anmeldt i Politiken.
Læs mere [Politiken]

Fem bæredygtige madoplevelser et (langt) stenkast fra København

I løbet af en time kan du stå mellem fustager og smage specialøl på Herslev Bryghus. En halv time mere, og du er på Tuse Næs for at samle urter til en hjemmelavet snaps. Der er mange madoplevelser tæt på København, som baserer sig på økologi og bæredygtighed.
Læs mere [Politiken]

Fire organisationer: Drop myterne om økologisk landbrug. Det er ikke skadeligt, skaber ikke sult og fortrænger ikke naturen

Økologi er ikke skadeligt for klimaet. Det skaber ikke sult i verden. Det fortrænger ikke naturen.
Læs mere [Politiken]

Kaniner på køkkenbordet: Børnefamilier efterspørger klimavenligt kød

Økologiske kaninavlere kan ikke følge med efterspørgslen.
Læs mere [DR Online]

Dansende økokøer sendt på græs foran tusinder af danskere

De økologiske køer skaber en feststemning, når de sendes på græs, mener formand for Økologisk Landsforening.
Læs mere [Kristeligt-dagblad.dk]

Dansende økokøer sendt på græs foran tusinder af danskere

De økologiske køer skaber en feststemning, når de sendes på græs, mener formand for Økologisk Landsforening.
Læs mere [Politiken]

Gør som en kvart million andre danskere: Tag på landet og se økokøerne komme på græs

59 økologiske landbrug holder søndag åbent hus med fokus på dyrevelfærd og klima.
Læs mere [Politiken]

Test af laksefilet: Økolaksen smager fortrinligt — men de dårligste laksestykker er kvalmende elendige

To økologiske varianter topper Politikens test af laksefileter, fordi de både er flotte og smager godt. Men halvdelen af laksefileterne lugter og smager af fisk på den dårlige måde. Begge dommere fik opkastningsfornemmelser.
Læs mere [Politiken]

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Øget støtte til landmændene sikrer ikke alene økologien, siger Økologisk Landsforening.
Læs mere [Politiken]

Landsforening deler 70.000 frøposer ud til gavn for bierne

Økologisk Landsforening vil sikre mere mad til bierne og deler derfor gratis blomsterfrø ud i april.
Læs mere [Kristeligt-dagblad.dk]

Han hjalp Noma med at anlægge køkkenhave: Sydhavnen har fået et bylandbrug, hvor du kan købe grøntsager, der gror i kælderen

På Borgbjergsvej ligger Bygaard, der både er købmandsbutik, økologisk bylandbrug og grønthandel for flere af byens topkokke. Ambitionen er at vise danskerne, at man sagtens kan dyrke lækre afgrøder på meget lidt plads. Og tjene penge på det.
Læs mere [Politiken]

Plagsomme søstjerner i Limfjorden bliver til økologisk foder til grise og høns

Fredag indvies en fabrik, der omdanner søstjerner til proteinfoder til høns og grise. Fabrikken indgår i et grønt erhvervsområde i Skive og er den første af sin art i Danmark.
Læs mere [Politiken]

Forbrugerrådet finder for højt niveau af skadeligt stof i økologiske chips og kiks

Grænsen for indholdet af det kræftfremkaldende stof akrylamid i fødevarer er kun vejledende.
Læs mere [DR Online]

Byens bedste shawarma? God mad på budget? Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Klaus Wittrup er ejer af Gasoline Grill, der som den første burgerbar i Danmark har fået Det Økologiske Spisemærke i guld. Her fortæller han, hvor han selv går ind, når han går ud.
Læs mere [Politiken]

Isvejret kommer: Populær Nørrebro-isbar tager hul på foråret med økologisk nitrogen-is til 5 kr.

Lørdag 16. marts åbner Istid på Nørrebro dørene for deres femte is-sæson, og hele dagen koster de 5 kroner.
Læs mere [Politiken]

Kategori her på siden:
XML kilde