You are here

Magtmisbrug fra Københavns politi i sag om Dagbladet Arbejderen

 DR P1 Orientering idag: 

Det er ikke hverdagskost at et dansk medie får lukket en del af sin hjemmeside af myndighederne. Det var hvad dagbladet Arbejderen oplevede i februar. En del af internetudgaven forsvandt. Det var politiet, der havde besluttet det, og bedt udbyderen om at fjerne en del af siden - uden dommerkendelse - og uden at kontakte avisen først.

Det vakte furore af principielle grunde. Statsministeren - der også er pressens minister - forsvarede politiets indgreb. Men det rejser samtidig spørgsmålet om, hvordan det hænger sammen med regeringens tale om at ytringsfriheden er ubetinget? En andet spørgsmål er om det overhovedet er lovligt at lade politiet beslutte, hvad pressen må og ikke må offentliggøre.

De spørgsmål skal Anders Fogh Rasmussen give Folketinget svar på i et åbent samråd på Christiansborg på fredag d. 23. juni.

Afdelingsforstander på Danmarks Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, mener, at det var magtmisbrug, da politiet uden dommekendelse fik lukket en del af et dagblads hjemmeside. Og det er direkte forkert, når pressens minister - Anders Fogh Rasmussen - forklarer, at politiet har handlet korrekt.

Interview: Oluf Jørgensen, afdelingsforstander på Danmarks Journalisthøjskole.

af Jesper Tynell

Hør indslaget her:
Fogh og pressefriheden