You are here

Juridisk galehus efter uro på Nørrebro

DR P1 Orientering d. 13. marts 2007:

"Et juridisk galehus" - sådan har en gruppe forsvarsadvokater kaldt domstolens varetægsfængslinger af de mennesker, som politiet anholdt i bundter i forbindelse med urolighederne omkring Ungdomshuset i København i sidste uge.

Orientering er nu kommet i besiddelse af en stribe kendelser, der bekræfter, at domstolene har slækket på kravene. Men der er der ikke nødvendigvis noget forkert i, siger en juraprofessor.

Blandt de personer, der her til aften sidder varetægtsfænglet efter urolighederne i København i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset i sidste uge - iblandt dem, er der stadig tilfældige forbipasserende på gennemfart og lovlydige borgere, der var til middagsselskab og blev anholdt uden for gadedøren.

Det forklarer flere af dem selv og fastholder, at de slet ikke var i nærheden af urolighederne - men er blevet anholdt i gader, der stødte op til de uroplagede områder.

En håndfuld forsvarsadvokater har på den baggrund - gentagne gange - kaldt domstolenes behandling af sagerne for "et juridisk galehus".

Af Jesper Tynell

Hør mere på DR Online:
Juridisk galehus efter uro på Nørrebro