You are here

Jehovas Vidner - sekten der hjernevasker ...

De fleste mennesker har nok hørt om Jehovas Vidner, som de så fint kalder sig. Eller også har de fået besøg af en par damer der spørger "...kunne du ikke tænke dig at diskutere Biblen lidt...". Og det er der ikke så mange der har lyst til. Mange har endda klistret et skilt op hvor der står særdeles tydeligt "Jehovas Vidner - Nej Tak".

Og at folk siger nej tak til et besøg af Jehovas Vidner er der bestemt ikke noget at sige til.

De påstår selv, helt uden blusel, at de er de ægte kristne, at de er nutidens udvalgte folk, altså udvalgt af deres Gud. Men, - er der noget de bestemt ikke er så er det kristne - tværtimod er de sekteriske hvilket tydeligt fremgår af deres måde at "bruge" deres tro på.

Jehovas Vidner mener selv at de er de ægte efterkommere, - altså vidnerne og de gør alt for at bevise det. Bl.a har de udgivet deres egen bibel kaldet "Ny Verdensoversættelsen" hvilken de siger om er den eneste ægte bibel. Altså, alle andres bibler er ikke oversat "korrekt" iflg. dem.

Ny Verdensforsættelsen har en hel del, skal vi skal det, sjusk, altså bevidst, som teologisk er særdeles problematisk. Oversættelsenerne er totalt fejlagtige, de bliver oversat efter hvordan JV selv fortolker biblen og ikke i.f.t. hvad der rent faktisk står i de originale skrifter.

Ydermere blander de såvel det Nye som det Gamle Testamente på en helt grotesk måde. De citerer og citerer, blander ord fra det ene sted med det andet sted for at "bevise" at de er "de ægte kriste", de eneste der forstår bibelen. Det er vist det man kan kalde sekterisk og faktisk ret uhyggeligt.

Desforuden udsender de såvel "Vågn Op" samt "Vagttårnet" to særdeles hjernevaskende blade, fyldt med næsten vamle billeder af paradisiske billeder, af overlykkelige mennesker der lever i "fred og fordragelighed" med hinanden, uanset race.

JV har også den besynderlige mening at vi alle skal være ens. Man mener ikke at der forefindes forskellige kulturer, for når blot man bliver "medlem" af JV bliver alle ens og deler de samme meninger.

JV har en lang tradition med at besøge folk i deres hjem, ganske uanmeldt og de bliver også skolet i hvordan de "udleverer" deres blade og brochurer således at folk ikke kan sige nej. Man kan godt sammenligne JV's skoling med en typisk amerikansk "learn how to sell your product".

Ydermere har JV en ualmindelig negativ holding til mennesker der ikke deler deres mening om troen. De siger ganske vist at det er folks egen beslutning om de vil blive "vidner" men de siger det altid på en måde så man ved at hvis man ikke joiner dem er man fortabt.

Deres hjernevask er også særdeles opfindsom. De holder kæmpestævner, f.eks i Silkeborg, hvor hele byen nærmest bliver besat af JV'erne i flere dage. De uddeler deres kampagnebrochurer, og hvem har ikke set dem stå på gaden og forsøge at komme af med deres blade.

Jehovas Vidner er ikke, som nogle måske tror, en lille og ubetydelig sekt. Der er faktisk mere end 16 millioner vidner i hele verden og der bliver virkelig tjekket hvor mange der er i alle lande. Enhver missionær holder "regnskab" med hvor de har besøgt folk, om folk har været positive eller ej, om de har fået folk overtalt til deres såkaldte bibelstudier som gerne foregår i hjemmet hvor man så sidder og lytter til deres prædiken.

Man må sige at de virkelig har tjek på hvordan de får folk ind i deres flok; med trusler om helvede, synd og en straffende Gud er der mange der ikke kan sige nej - desværre. I deres såkaldte Rigssale (som de som regel bygger på en weekend) kan man ofte se et banner med teksten "Frygt Gud og giv Ham Æren".

JV's Rigssale er ikke som kirker al den stund de mener at man ikke må have billeder af Gud, Jesus eller hvem det nu måtte være så deres "samlingssale" virker mere som store og støvede kontorer med rækkevis af stole. Og kommer man til en af deres møder vil man også se at de fleste mennesker faktisk ligner dem der er portrætteret i deres blade. Kvinder i kjoler, mænd i jakkesæt og så er der den famøse talerstol hvor en eller anden, f.eks det de kalder en "ældste", taler og taler om bibelen.

JV har heller ikke meget til overs for f.eks andre religioner. De nærmest håner andre og mener at "de nok en dag skal se at Jehovas Vidner er de sande kristne".

En anden ting som er et stort, men temmeligt hemmeligt problem, er at der er foregået nogle ikke ret rare ting i flere menigheder, f.eks sexuelt misbrug af unge mennesker. Men den slags tager man ikke op og gør noget ved og det er nærmest forbudt, hvis man er JV, at anmelde den slags. Man holder den slags ting "internt" og så kræver man ydermere vidner og kan sådanne ikke fremskaffes ja så sker der absolut ingenting i sagen.

Men er det ikke typisk af sådanne sekter har så mange suspekte ting omkring sig? At meningheden bare at at lytte og opføre sig efter deres "charter". JV er jo unægtelig en amerikansk forening og det er sandelig meget meget tydeligt i deres måde at præsentere sig på.

Man skal passe gevaldigt på hvis man kommer i forbindelse med dem og med mindre man f.eks er teolog eller lign. har man ikke en chance for at komme igennem med noget som helst. Og vil man præsentere noget der taler imod deres Ny Verdensoversættelse af biblen er det forbudt for dem at læse det.

Jeg siger ikke at alle JV er dårlige mennesker men det er min overbevisning at mange er svage og ikke kan stå op overfor de groteske ting de alle bliver udsat for.

Derfor - hvis det ringer på din dør en dag og en eller anden spørger: "kunne du ikke tænke dig at diskutere bibelen" så er det mit råd at du siger klart og tydeligt nej; medmindre du er så meget hjemme i bibelen at du vil synes det er lidt morsomt at "diskutere" med dem.

Nyheder: