You are here

Irland stemmer igen Nej - Regeringsindgreb i konflikten senest mandag

Det europæiske samarbejde er endnu en gang sat totalt i stå af en skeptisk befolkning, lyder reaktionerne fra eksperter efter det irske nej.

EU kastet ud i voldsom krise (Politiken.dk)

Efter forkastelsen af Lissabon-traktaten med et flertal blandt Irlands vælgere forsvinder alle Fogh-regeringens betænkeligheder for at gribe ind i den strandede konflikt på det offentlige overenskomstområde som dug for solen. Væk er frygten for at et stort flertal af danskere skal konvertere deres frustration over regeringsindgrebet til at gøre folkeafstemning om forbeholdene til et for eller imod Fogh.

De omtalte forbeholdsfolkeafstemninger bliver nu aflyst

Specielt set i lyset af den stigende modstand imod ophævelse af undtagelserne vil ja-siden bare indkassere endnu et nej båret stærkt frem af Nej'et i Irland. Nej-siden vil med Nej'et i Irland få endnu mere vind i sejlene med en folkeafstemning om for eller imod forbeholdene i Danmark. Dernæst forsvinder EU-præsidenten med Irlands forkastelse af Lissabon-traktaten og Foghs store flyvearbejde er tabt på gulvet. Fogh har nu ikke et behov for at demonstrere vælgertække som en del af sin dataliste til et ikke-eksisterende job.

Regeringsindgreb senest mandag

Med alt det ovennævnte in mente vil jeg begive mig ud i den spådom, at Fogh-ministerene med bilags-Lars og bilags-Claus hhv. finansminister og beskæftigelsesminister i spidsen vil benytte weekenden til at finpudse det lovtekniske grundlag for et regeringsindgreb på det offentlige overenskomstområde. Resultatet vil være et overenskomstindgreb, der giver pædagoger og sundhedspersonale en beskeden stigning på 12,8% i lønnen over de næste 3 år i stil med flertallet af det offentlige overenskomstområde.

Kommentarer

Spådommen om et indgreb også på pædagogområdet mandag blev idag overhalet indenom. Jeg fastholder min spådom, da dette forlig sætter sundhedsområdet under pres. Regeringen laver indgreb på sygeplejerske/sundhedskartellets område mandag. Med et indgreb på sundhedskartellets område vil regeringen også sende et magt-signal til pædagogerne om at stemme ja til det just indgåede forlig. Ikke specielt fint i kanten, men et sikkert vink med en vognstang for at sikre et ja ved afstemning til pædagogområdet.

Pædagogerne kan roligt stemme ja til det nye overenskomstforlig, som i dag er indgået med Kommunernes Landsforening. Det mener BUPL's formand Henning Pedersen.

"De er sikret en god lønudvikling", siger han.
Børnepasning igen fra tirsdag morgen (DR Online)

Knap otte ugers strejke på sygehusene er slut. Personalet på sygehusene går i arbejde igen midnat natten til søndag.

Sundhedskartellets formand Connie Kruckow og regionernes formand Bent Hansen er blevet enige om en aftale, der giver medlemmerne af de 11 fagforbund under Sundhedskartellet lønstigninger på 13,3 procent over de næste tre år.

Sygeplejersker indgår forlig (DR Online)

Jeg må konstatere, at jeg nok ikke skal begive mig ud i sandsigerbranchen med spådomme... :/