You are here

Irland kræver solidaritet af EU

Den irske regeringschef Brian Cowen kræver, at EU også fremsætter løsningsforslag efter Nej'et til Lissabontraktaten i stedet for at sende aben tilbage til Irland

Irland kræver solidaritet af EU (Ekstrabladet.dk)

Jeg står skulder ved skulder med Irlands befolkning og takker Irerne for deres Nej til Lissabon-trakteten, som Valery Giscar d'Estaing har udtalt indeholder 98% af den af Hollænderne og Franskmændene forkastede forfatningstraktat !

Samtidigt skal vi som borgere ikke tillade det åbenlyse forsøg på at kuppe Lissabon-traktaten igennem med de resterende EU-landes forcering af ratifikantionen af traktaten.

Det for mig mere og mere klart, at EU-eliten foragter den almindelige vælger og helst ser dem frataget al indflydelse på de store linjer. Med den eventuelle indførelse af Lissabon-traktaten vil der ske en magt-koncentration til fordel for de store lande. Forbilledet for EU-eliten synes mere og mere at være Kina med dens store vækstrater og umælende befolkning frataget alle rettigheder.

Samtidigt har vi set, at garantier for at de forskellige landes mindsteløn er blevet undergravet i Sverige med Laval/Vaxholm-sagen, hvor et lettisk firma vandt retten til at underbetale Lettere i forhold til svenske overenskomster. Det er nu gældende ret i EU-landene, at man ikke kan kræve overenskomstmæssig løn. Arbejdskraftens frie bevægelighed står over alt andet på arbejdsmarkedet. Med de resterende 3 EU-friheder er virkelig lagt i gryden til via en kreativ tilgang til EUs samlede 80.000 siders lovgivning. De resterende friheder er varer, tjenesteydelser og valuta. Alle 4 bevægelsesfriheder er befæstet i EU-lovgivning, som står over selv Grundloven i Danmark. Principielt kunne friheder i Grundloven sættes ud af kraft med en EU-lovgivning i form af enten forordning eller direktiv. Det kunne være interessant at se, hvordan højesteret i en sådan sag ville reagere. Vil den sætte nationalstaten over EU eller EU over Danmark ?

Der er meget oplysningsarbejde forude og det haster. Lad os komme igang og styrke alle EU-kritikere/modstandere i kampen imod EU-eliten.