You are here

Husker du Benjamin ?

Drengen, der blev udsat for politivold en nytårsaften på Rådhuspladsen, død efter næsten 17 år.

Nytårsnat ved årsskiftet fra 1991 til 1992 blev skæbnesvanger for den 18-årige Benjamin Schou, da han sammen med tusindvis af glade mennesker opholdt sig på Rådhuspladsen i København.

20 minutter efter Rådhusklokkerne havde lydt, lå den unge mand i benlås på asfalten med tre betjente oven på sig. En af dem pressede et knæ voldsomt mod Benjamins ryg, mens en anden trak i hans halstørklæde. Benjamin mistede bevidstheden, men det fik ikke betjentene til at reagere. 

Husker du Benjamin (Ekstrabladet.dk) (5. september 2008)

Kommentarer

Forfærdeligt ingen er straffet for det, trods man ved hvem der har deltaget i aflivningen. I aften hører vi igen om et eksempel:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2009/01/04/170456.htm

På trods af at de fleste politifolk vel er fornuftige mennesker, får man desværre en fæl følelse, når man tænker på disse sager. Jeg har mødt mange flinke politifolk, men også oplevet at blive voldeligt smidt ud af en Cafe, da u-uniformerede betjente pludselig kommer ind og beder alle om at blive visiteret og forlade cafeen. Havde netop købt et glas øl til 45 kr. jeg tillod mig derfor pænt at spørge om jeg måtte se et politiskilt, resultat, et kraftigt spark i ryggen og 2 puf så jeg faldt ud af døren. Politiskiltet fik jeg aldrig at se. Det var en pæn Cafebar, men åbenbart en rutineundersøgelse for stoffer på cafeen ifølge ejeren. Det er simpelthen voldspersoner, når de opfører sig sådan uprovokeret overfor almindelige mennesker.

Ja,

Det er meget kedeligt, at der findes sådanne nogle typer i politiet og at der åbenbart ikke gøres noget for at luge dem ud.

Jeg sidder tilbage med en eller anden fornemmelse af, at 18. maj 1993 uroligheder har givet nogle politifolk en holdning om at være hævet over loven. Ingen ansvarlig blev nogensinde stillet til ansvar for de skarpe skud dengang og selve undersøgelsen af den var mildest talt under al kritik. Dagen efter skudepisoderne var åstedet rengjort og alt var fjernet til trods for, at det var et gerningssted.

Og selve den automatiske afvisning af klager over politifolks fremfærd gør mig også mere end bare skeptisk over politiet, når de anvender magt.

Politiklagesystemet skal laves om, så der ikke kan rettes mistanke om kammerateri blandt tidligere og fremtidige politifolk.

Selve den sag fra DR 21 søndag igår udstiller, at politiet har en syg korpsånd. En korpsånd, hvor man dækker over fejltrin og det er ikke en sund indstilling. Med magt følger ansvar og det ansvar er politiet visse steder ikke voksen nok til at håndtere.

Politiet dækker over grov vold (DR Online)