You are here

Fogh fastlægger Venstres kurs

Angiveligt lægger Fogh op til, at uligheden ikke skal øges i Danmark: "..gjorde han (Fogh) også op med dem, der siger, at mere ulighed skaber mere dynamik i samfundet."

Højtråbende grupper skal ikke få lov at ødelægge det danske samtale-demokrati. Samfundet er for alle, der kan og vil, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen på Venstres landsmøde i en tale, der lagde partiets kurs frem til 2015.

Fogh fastlægger Venstres kurs (DR online)

Jeg ser frem til, at Fogh sætter handling bag ord og tager kontanthjælpsloftet plus integrationsaftalen af bordet. Men jeg er klar over, at Foghs tale kun er spin og dermed propaganda for galleriet som skal få kritiske og bekymrede medlemmer af Venstre til at holde mund. Det fik jo ikke nogen konsekvens, at DR op til valget kunne dokumentere at Fogh er en løgner hvad angår hans løfte om ikke at skære i de sociale ydelser.

Han indførte nemlig trods løfter kontanthjælpsloftet, som Claus Hjort Frederiksen er en nidkær forkæmper for at bevare. Kr. 750 mio. blev der fjernet fra de mennesker, der er på den nederste sociale rangstige.

En familie kan have mistet Kr. 2.400 om måneden før skat ! Se Loftsramteeksperter.dk for yderligere information. Integrationsaftalen fortsætter linjen og vil fratage den ene ægtefælle vedkommendes kontanthjælp.

I Sydafrika hed det apartheid. I Danmark kalder man det i 2005 for integration. Se Venstres valgudsendelse fra DR online Venstres Krydsildsudsendelse lørdagen før valget i februar (ca. 15. minutter inde i udsendelsen)

Medvirkende: Steffen Kretz som interviewer, Socialminister Eva Kjer Hansen og Statsminister Anders Fogh Rasmussen. Anders Fogh Rasmussen blev synligt rystet og tabte på et tidspunkt mælet.

Læs evt. også Foghs kampagne imod nydanskere og islam

Sidst revideret
29. oktober 2007

Kommentarer

Du kan her gense eller se for første gange Venstres valgudsendelse fra 2005, hvor Fogh kommer på glatis og mister mælet for et kort øjeblik: Klik her for at se den i windows media player

I Venstres valgudsendelse fra 2005 har DR en opgørelse, der viser at der er fjernet 750 mio. kr. om året fra kontanthjælpen via kontanthjælpsloftet. (17. minutter inde i udsendelsen)

Se andre partiers valgudsendelser fra 2005 her

Se dem gratis her på nettet. Tak til DR for at gøre dem tilgængelig på nettet.

Sidst revideret
1. februar 2008