You are here

Flertal bøjer sig for EU-diktat på spilområdet - vil liberalisere som modsvar

Med Venstre i ryggen tegner der sig nu et flertal i Folketinget for at bryde Danske Spils monopol i Danmark. I samme hug overvejer Venstre helt at sælge Danske Spil.

Forleden indledte EU en sag mod den danske stat. Anklagen lyder på, at det danske spillemonopol udgør et brud på reglerne for EUs indre marked. Men nu tegner der sig et flertal i Folketinget for at komme EUs anklager i forkøbet.

Venstre vil bryde spille- monopol (Berlingske.dk) (13. juni 2008)

EU-kommissionen havde endnu engang fundet et område, som kunne opfattes som hørende under EUs enekompetence. Denne gang er det af hensyn til reglerne for det indre marked. Desværre finder et flertal det ikke værd at kæmpe for en dansk særordning for Danske Spil under hensyn til de mange midler, som bliver fordelt via tipsmidlerne til forskellige kulturelle og idrætsaktiviter rundt om i landet. Istedet klapper de hælene i over for det diktat, som EU-kommissionen har givet på området.

Resultatet bliver sandsynligvis en licensordning, hvor udenlandske aktører lover at indbetale til kultur- og sportsaktiviteter. Det er trist at se, at der på Tinge ikke findes nogle af partierne, der finder det værd at kæmpe for retten til selv at bestemme indretningen af det danske samfund. Istedet for folder man hænderne og istemmer diktatet.

Jeg venter med gru for, hvad det næste område kommissionen vil kaste sig over. Men jeg ved nu, hvad politikernes respons vil være. Folketinget er i og for sig kun blevet et gummistempel for EU-beslutninger. Målet synes at være at skabe mere og mere privat vækst og hive flere tænder ud af det offentlige, så den til sidst bliver tandløs. Farvel velfærd...