You are here

familiesammenføring: EU-regler er velkendte i Folketinget

DR P1 Orientering idag:

Under EU's regler om fri bevægelighed har danske statsborgere let adgang til at få en ægtefælle til Danmark, hvis de flytter til et andet EU-land og så siden tilbage til Danmark.

Sådan har det været før den meget omtalte dom fra EF-domstolen forrige fredag, og såmænd også før EU's regeringer og EU-parlamentet vedtog det såkaldte opholdsdirektiv i 2004, som også har været i fokus i de seneste dage.

Og at det har været sådan, kan ikke komme bag på nogen politiker, der sidder i Folketinget. Det har nemlig været til diskussion dér mange gange i de seneste syv år.

Af Astrid Fischer

Hør mere på:
EU-regler er velkendte i Folketinget (DR Online)

Sagt pænt er det altid nemmere at skyde skylden på andre end, at tage ansvaret selv. Mindre pænt sagt, så er der blandt ledende politikere nogle uden indblik i EU-reglerne på området. Slet ikke pænt sagt, så er de en flok hyklere. Men de største er dog Dansk Folkeantiparti.

EF-domstolen holdte sig inden for direktivets rammer i den dom offentliggjort fredag den 25. juli 2008. Det lå allerede klart før vedtagelsen af direktivet, at den ville give alle unionsborgere ret til at tage ægtefæller uanset nationalitet med til hvilket som helst EU-land. EF-domstolen gik "ikke ud af en tangent" og den var heller ikke aktivistisk i den dom. EF-domstolen holdte sig inden for rammerne af direktivet og dømte helt konkret derefter. Alle der udtaler noget andet i den her sag taler enten mod bedre vidende eller lyver bevidst om grundlaget for den pågældende dom for at opbygge en myte omkring EF-domstolen. På nysprog hedder det spin, men det er kun propaganda.

Se mere i dette indlæg om rammerne af direktivet, som det var kendt før vedtagelsen i 2004: Regeringen accepte­rede EU-direktiv om familiesammenføring for unionsborgere (30. juli 2008)

Hvis der én ting, som jeg ikke kan lide. Så er det løgne...