You are here

EU skal løse det irske problem

Selv om irerne stemte Nej til Lissabontraktaten er den langt fra død. Mandag er der flere steder i Europa heftig aktivitet for at finde frem til en ny køreplan

Kilder i EU-apparatet siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de andre EU-lande nu først og fremmest klynger sig til håbet om, at der kan fremtvinges en ny afstemning i Irland, som så gerne skulle udmunde i et ja.

EU skal løse det irske problem (Ekstrabladet.dk)

Der må virkeligt være noget i den Lissabon-traktat, som flertallet overser siden det er så presserende ligefrem for åbne døre og vinduer at kuppe den igennem.

Oldgrækeren Herodot sagde allerede tidligt: "Der nemmere at narre mange end en enkelt".

Jeg nærer en stor mistro til EU-eliten. At traktaten "bare" skal sendes retur til vælgerne i Irland med lidt ekstra glasur udstiller EU-elitens foragt for den almindelige vælger. Og dens manglende forståelse for demokrati.

Dette er i sandhed en krise. Men det er regeringerne, som er ophav til den. Det er regeringerne, som med Lissabon-traktaten vil give de større medlemslande større indflydelse på bekostning af de små. 4 lande kan med reglerne om dobbelt flertal i Lissabon-traktaten blokere et forslag i ministerrådet. Men de fire lande skal også have 35% af EU-landenes befolkninger bag sig. Det er igen til fordel for de store lande, som kan blokere for vedtagelse af lovgivning båret frem af små lande.

En større magtkoncentration er vel ikke set i Europa siden kampen imod Hitlers regimente...

Smid så den traktat i skraldespanden.