You are here

EU-Parlamentet i asbest-skandale

Skatteborgerne risikerer regning på over 30 mio. kr. for at rense EU-Parlamentets nyindkøbte bygninger i Strasbourg for farlig asbest. Folkebevægelsen mod EU kræver øjeblikkelig evakuering, mens DF forlanger kulegravning af asbest-skandalen og stop for rejsecirkus.

EU-Parlamentet i asbest-skandale (jp.dk)

Søren Søndergaard foreslår stop for EUs rejsecirkus efter asbest-fund

En hemmeligholdt rapport konkluderer, at der er asbest i EU-parlamentet i Strasbourg, som det er nødvendigt at fjerne. Det vil koste mindst 30 millioner kroner, som muligvis skal betales af skatteborgerne i EU.

Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet, Søren Søndergaard, siger:

- Der skal ikke bruges én skatteyder-krone på at renovere asbest-reden i Strasbourg. Skulle der være parlamentsmedlemmer, som insisterer på at bygningen fortsat skal bruges som parlamentet, så foreslår jeg at de selv betaler for oprydningen.

- Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Dette er en oplagt mulighed for at stoppe EU-parlamentets rejsescirkus mellem Bruxelles og Strasbourg, som både bidrager til klima-krisen og hvert år koster skatteyderne over 2.000.000.000 kroner. Der er ingen fornuftig grund til, at EU-parlamentet skal have to ens bygningskomplekser til sin rådighed, i sær ikke når det ene er en giftbombe.

- EU-parlamentet i Strasbourg må øjeblikkeligt evakueres. Det kan kun gå for langsomt!

Fundet her:
Evakuer EU-parlamentet nu! (folkebevaegelsen.dk)