You are here

Enlige mødre uden uddannelse ender på kontanthjælp

Enlige mødre uden uddannelse er blevet en ny underklasse i det danske samfund.
Omkring halvdelen er på kontanthjælp og hænger fast i det sociale system i årevis, viser en undersøgelse, som AErådet har lavet for Ugebrevet A4.
Læs mere her.
Kilde: dr.dk

Læs det hele hos UgebrevetA4.dk:
Mødre uden uddannelse hænger fast på kontanthjælp

Via
[Bistandsbums.dk]

Kommentarer

Lidt af prisen for et bagvendt velfærdssystem: Med et velfærdssystem, hvor 40 pct. af midlerne bruges på de fremmede, der i alt udgør 13 pct. af indbyggertallet, er det danskerne, der står for skud, især kvinderne, jf. http://danmark.wordpress.com/2006/05/29/fra-ideologi-til-realisme-%c2%96-velf%c3%a6rd-og -globalisering/.

"Tak for linket" - eller du læser kun dine egne:
http://danmark.wordpress.com/2006/06/06/lidt-af-prisen/

Glad for, at du kunne bruge linket.

Nu går jeg ikke ind for et samfund, hvor folk skal smides på gaden eller skal leve af ingenting ved arbejdsløshed. At 13 % af befolkning er overrepræsenteret blandt sociale ydelser er kun godt. Forstået på den måde, at det viser, at det sociale system ikke er farvet af folks oprindelse. Men tager udgangspunkt i de konkrete sociale problemer og handler derefter.

Det ville selvfølgelig være godt, hvis der af de 143.000 resterende kontanthjælpsmodtagere kom flere i reelt i arbejde. Men så naiv er jeg ikke. (143.000 kontanthjælpsmodtagere indlæg af idag.)

Desværre udgør denne gruppe en svag gruppe og har ikke overskud til at stå sammen for at få bedre forhold for dem selv. Men tænk, hvis de 143.000 en dag sagde stop og meldte sig i en fagforening, der varetog deres interesser. Så var det slut med aktiverings industrien og til tider overgreb rettet imod dem.

Nå, det var et sidespor.

Hjælp til dem, som har behov for det. Under den forudsætning, at dem som kan arbejde også søger arbejde. Det er min form for socialpolitik. Læg dertil at den negative sociale arv skal brydes.

Jeg tror ikke lige det er din form for socialpolitik, men jeg kan jo tage fejl :)