You are here

En anden historie om de 110 ledige

 DR P1 Orientering igår d. 23. august 2006:

110 arbejdsløse fik tilbudt arbejde som postbude: Under halvdelen søgte stillingerne, de fleste dukkede aldrig op til samtale og kun 3 blev ansat. Sådan lød den ildevarslende nyhed på forsiden af Berlingske Tidende i morges.

For beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, kom den ikke helt ubelejligt. Han havde på forhånd indkaldt A-kasserne, AF og kommunerne til et møde netop i dag: Han vil have dem til hurtigere at smække kassen i overfor ledige, der ikke aktivt søger arbejde.

Men virkeligheden bag historien om de 110 arbejsløse - der fik et tilbud - de stort set alle sagde nej til - understøtter ikke så entydigt ministerens tese om, at a-kasserne beskytter de ledige mod at skulle i arbejde - sådan, som han har udtalt i løbet af i dag.

Orientering er kommet i besiddelse af tal, der viser, at omkring en tredjedel af de ledige der blev tilbudt at uddele post, allerede var på vej ud i et andet job.

En anden stor gruppe var sygemeldte, gravide eller havde helbredsproblemer. Og af dem, der faktisk mødte op - ville Post Danmark ikke ansætte en eneste til at uddele post.

Altså en ganske anden historie.

Af Jesper Tynell 

Hør indslaget her på DR Online:
En anden historie om de 110 ledige