You are here

Servicedirektivet

Regeringens løfter om ventetidsgaranti til patienter dræner de offentlige sygehuse

DR P1 Orientering d. 27. januar 2010:

Regeringen hælder penge i sundhedsvæsenet, som aldrig før, siger den.

Alligevel har sygehusene ikke kunnet holde deres budgetter for sidste år og er i gang med fyringer og besparelser.

Hos regionerne, der er den administrative enhed der styrer sygehusene, giver man den såkaldte ventetidsgaranti en del af skylden for den dårlige økonomi.

Garantien indebærer, at patienter skal behandles inden for en måned, - ellers har de ret til at få behandlingen betalt på et privathospital.

Orientering Hjørnet: Hvor endte Servicedirektivet?

DR P1 Orientering d. 16. november 2006:

I går faldt det så endeligt på plads. Europa-parlamentet vedtog med et stort flertal det meget omdiskuterede, højt elskede og stærkt udskældte sevicedirektiv.

Direktivet skal give gøre det lettere for rengøringsfirmaer, bygge-entreprenører og andre der sælger serviceydelser at sælge dem hen over grænserne indenfor EU.

Det skal blandt andet ske ved at fjerne nogle af de krav om tilladelser, som de fleste medlemslande i dag stiller før en virksomhed fra et naboland kan trække i arbejdstøjet og gå i gang.

Men hvad laver direktivet helt præcist om på? Hvor væsentlige er de ændringer, der er blevet foretaget i det, siden EU-kommissionen kom med sit oprindelige udkast? Og hvad betyder det alt i alt for borgere og virksomheder i Danmark?

Svækket forsvar for overenskomster

EU-ledelsen vil ikke give forholdene på arbejdsmarkedet den samme beskyttelse i Danmark og Sverige som i andre medlemslande. Ny strid på vej om det kontroversielle servicedirektiv.

Af Staffan Dahllöf, Ugeavisen Notat

EU's finske formandskab afviser samtlige ændringsforslag som Parlamentets rapportør, den tyske socialdemokrat Evelyne Gebhardt har lagt på bordet op til den afgørende andenbehandling af forslaget til servicedirektiv.

Servicedirektivet: Uenighed om hvad man vedtog

Alt for mange uklarheder i Servicedirektivet på ikke mindst det offentlige område flytter reelt magten til EF-Domstolen, siger kritikerne.

"Socialdemokraterne har ikke fået opfyldt deres oprindelige krav om, at det er værtlandets regler, der skal gælde - det såkaldte modtagelseslandsprincip" udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen Mod EU.

Læs artiklen: Servicedirektivet: Uenighed om hvad man vedtog (3f.dk)

Sider

Subscribe to RSS - Servicedirektivet