You are here

Den terrormistænkte Jesus

Kai Dalsgaard, Odder skriver: 

   Som indledning til påsken nærmer Palmesøndag sig. Med nutidens opmærksomhed mod mulige terrorangreb rejser spørgsmålet sig, om ikke det var relevant at pågribe Jesus for at sikre den romerske verdensmagt.

   Fra at være en omstrejfende freds- og lighedsforkynder gik Jesus palmesøndag ind i hovedstaden sammen med sine tilhængere for at fejre påsken, den jødiske befrielsesfest. I denne højeksplosive atmosfære virkede det derfor provokerende på myndighederne, at befolkningen hyldede Jesus som Davids søn, altså en befrier fra trældommen under Rom. Blandt Jesu tilhængere var også zeloter, aktive modstandsfolk, der havde sluttet sig til den voksende fredsbevægelse.

  Med angrebet på pengebørsen i Jerusalems tempel, hvor Jesustilhængerne væltede kasseapparaterne, afsløredes hvor farligt Jesusbevægelsen kunne være for det daværende penge- og magtsamfund. Efter forræderi blev Jesus pågrebet, tortureret og hængt op efter den romerske henrettelsesmetode: døden på korset. Nedenunder var hånende skrevet "Jesus, jødernes konge"   Som terrormistænkt blev han skaffet af vejen.

Alligevel lever hans forkyndelse videre.