You are here

Århus: Betjente hængt ud som drabsmænd

TV2 Østjylland d. 14. februar: 

To betjente fra Århus politi bliver på en hjemmeside hængt ud som drabsmænd. De to betjente beskyldes for at have skudt to biltyve i den såkaldte Tilst-sag uden grund.

TV2 Østjylland: Betjente hængt ud som drabsmænd | TV2 Østjylland video

* offline * www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=277844&r=7 | www.tv2regionerne.dk/reg2005/?r=7

Skriftlig artikel om sagen * offline * www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13342

Se mere på http://www.tilst-sagen.dk/ (Archive.org) lavet af Stig Wølch Jørgensen

Hvorfor bliver politifolk, der har anvendt magt altid frikendt i Danmark ?

se også Løgstør sagen: Hævet over mistanke

Kommentarer

Fordi de holder sammen allesammen...Politiet er blivet en magt i staten her hjemme..de gør som det passer dem og de går altid fri..bare i år har de dræbt 4 mennesker...og den ene i Kbh NV blev ramt af 12 kugler og en masse vidner sagde at det de 2 betjente sagde ikke passede...men lige pludselig så fandt politiet et fodaftryk på bilen...så betjenten forklaring passede....hold da op et samfund vi har.
Sidst her i Vordingborg...2 betjente mod en med kniv ...og ham skød de 2 gange...så vidt jeg ved så skal man først skyde mod ben o.s.v...men de betjente skyder for at dræbe med det samme...skal lige love for de er skydegale herhjemme..
Man kan da bare håbe at folk selv begynder at gå med våben her hjemme så de har en chance for at forsvare sig hvis de skulle støde ind i sådan nogle cowboys..

Tjah, kun en enkelt gang er en betjent her i Danmark blevet dømt for at have dræbt en. Det var engang i 1930´erne. Sagen fra NV lyder i mine øjne også ret mystisk, mens de andre sager jeg har hørt om, som den i Vordinborg, lyder som værende retfærdige nok. altså, at det var ok at politiet skød. Det er rigtigt nok at advarselskud og benskud er det man normalt først vil forsøge, men det er desværre ikke altid muligt. Når folk skyder mod politiet og andre, eller går til angreb med et andet våben (på kort afstand) må de nødvendigvis skydes. Her vil man normalt sigte mod det størst mulige mål på en person, dvs overkroppen for at stoppe angrebet. Dvs i maven eller i brystet. Her er brystet selv sagt det bedste hvis man vil dræbe nogen, men det vil man normalt kn gøre når det er absolut nødvendigt. Skud i hovedet ville self på den front være bedre, men hovedet udgør (ligesom ben i øvrigt) et forholdsvist lille mål, som det er svært at ramme, især under pres. Det største problem i de her sager er at der ikke er et uafhængigt udvalg til at undersøge sager omhandlende politiskud. Det har man f.eks. i England.