You are here

Afghanistan-sagen: Statsministeren og DR

DR P1 Mennesker og medier d. 26. januar 2007:

Statsminister Anders Fogh Rasmussen kritiserede i et interview torsdag med Berlingske Tidende i skarpe vendinger Danmarks Radio.

"DR’s troværdighed står på spil", sagde han og opfordrede DR til at lave en undersøgelse af sin egen journalistik i forbindelse med dokumentarfilmen 'Den Hemmelige Krig'. DR svarede, at der ikke er noget at komme efter – og opfordrer statsministeren til at gå til Pressenævnet med sin klage.

Dermed er en eventuel ”sag” om danske soldaters mulige folkeretsstridige udlevering af krigsfanger til amerikanerne blevet til en sag om DR. Mennesker og Medier har inviteret tre lederskribenter til at diskutere statsministerens helt usædvanlige skridt: Chefredaktør Hans Engell, Ekstra Bladet, redaktør Tom Jensen, Berlingske Tidende og Journalist Ulrik Dahlin, Information.

DEN KNAPT SÅ HEMMELIGE KRIG
”Statsministerens uhørte kritik bringer mindelser om den britiske statsminister Tony Blairs voldsomme kontrontationer med det hæderkronede BBC omkring grundlaget for krigen i Irak”,  skrev Berlingske Tidende torsdag.

Mennesker og Medier har spurgt Professor ved Robert Gordon-universitetet i Aberdeen Mads Qvortrup – tidligere politisk rådgiver for det konservative folkeparti, to medlemmer af Blair-regeringen i London og oprindelig journalist – om de to ting kan sammenlignes.

Hør mere på DR Online:
Statsministeren og DR

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,