You are here

BPA: Danske Handicaporganisationer Vejle har indklaget Vejle Kommune for det statslige tilsyn

Danske Handicaporganisationer Vejle (DH) har meldt Vejle Kommune til det statslige tilsyn for ikke at yde den hjælp til handicappede, som kommunen er forpligtet til.

Bag anmeldelsen står Peter Skov Jørgensen. Han er lokalformand hos DH og desuden formand for det lokale handicapråd.

“Kommunen tilsidesætter de bindende principafgørelser fra Ankestyrelsen. Det sker bevidst og systematisk. Og selvom det nu er et halvt år siden, at Ankestyrelsen slog reglerne fast, fortsætter Vejle Kommune som om intet er sket. Politikerne udskyder sagen igen og igen. Og imens afgøres flere sager i strid med reglerne,” siger Peter Skov Jørgensen.

/ Vejle Kommune anklages for “bevidst og systematisk snyd” (Lokalavisen Vejle) (5. november 2013)

Det drejer sig om BPA - Borger Styret Personlig assistance eller handicaphjælp, hvor Vejle kommune bruger en afgørelse fra Det Sociale Nævn i Region Syddanmark som grundlag. En afgørelse der før omlægningen af klagesystemet gav Vejle kommune medhold. Men en afgørelse, der ikke er en principafgørelse.

Dermed er Kit Kieltstrup & handicapafdelingen ude i ond tro. Forhåbentligt bliver de pågældende ansvarlige i kommune anmeldt for overtrædelse af straffeloven. Inklusiv handicapafdelingens chef.

Venstre Vejles socialpolitik består i øvrigt af en blank af A4 side. I praksis laves det daglige politik ved terningekast.

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk