You are here

Vækstpakken 2013 øger vandregningen med 35 - 40 procent

Fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr fortæller i et svar til Enhedslistens Per Clausen, at vandregningen for husholdningerne kommer til at stige med 35 - 40 procent efter lempelse af vandafgiften til erhvervslivet i vækstplanen 2013.

Der var i maj 2013 forlydender om at vandregningen i vækstpakken skulle få vandregningen til at stige med 80 procent efter, at især store virksomheder som Danish Crown & andre storforbrugere af vand får afgiftslettelser. Der er nemlig kun de resterende forbrugere til at betale for det samlede forbrug af vand. Da erhvervslivet slipper skal du som husstand til kassen.

Men da de 35 - 40 procent er et gennemsnit vil jeg personligt godt tro, at der i nogle kommuner med mange store vandforbrugende virksomheder vil ske stigninger i vandafgiften på 80 procent.

Loven træder ikraft den 15. juli 2013, men jeg vil tro at den for alvor får fuld effekt fra årskiftet. De ændrede regler skal først indregnes i vandafgiften via de kommunalt aktieejede vand- & spildevandsselskaber.

Se svaret her:
/ Svar fra fungerende Miljøminister Pia Olsen Dyhr til Per Clausen (Ft.dk)

Så er det godt at jeg allerede sidste år købte 2 vandsparedyser til den lille pris af kr. 60,- per stk.

Ved den sidste vandaflæsning havde jeg sparet 60 procent på det varme vand & 18 procent på det kolde vand. Dejlige vandbesparelser, som jeg ser resultatet af i kroner til september. Men som jeg husker det købte, jeg dem omkring september sidste år. Så der er yderligere besparelser i vandforbruget for mig i vente. :)

De 120 kroner er godt givet ud & den nye vandsparebruser, jeg købte for et par måneder siden vil sætte yderligere skub i det. Før da havde jeg en vandsparebruser, jeg engang fik af Vejle kommune engang i 90´erne. Men den nye bruser sparer endnu mere :)

Spred vandbesparelser :)

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk