You are here

Jens Rohde pointerede Venstres daglige EU-politik i kronikken

Jeg må ærligt indrømme, at jeg studsede noget om Venstres undsigelse af Jens Rohdes kronik i Berlingske.

Øget integration & skabelsen af en fælles EU-hær er netop det, som jeg har anset som officiel Venstre EU-politik.

Men Venstres ledelse mener åbenbart ikke, at sandheden om Venstres EU-politik må komme til vælgernes kendskab.

Det næste bliver vel en eller anden ulden formulering fra Venstre i forhold til forbeholdet om forsvaret, som kan tolkes både for & imod. Men mest imod en ophævelse.

Et forsvarsforbehold, som alle dage har været Venstres mål at afskaffe.

Folkebevægelsen Mod EUs Søren Søndergaard har denne kommentar til det:

Jens Rohde fik ørerne i maskinen, fordi han ærligt fremlagde, hvad Venstre reelt arbejder for. Men den går ikke - det kan jo skræmme vælgerne væk.

(...)

Og hvad er det så, som har vakt V-toppens vrede? Det skulle f.eks. være, at Jens Rohde i sit indlæg argumenterer for et ”forpligtende forsvarssamarbejde”.

Men undskyld mig, det står faktisk allerede i den Lissabon-traktat, som Venstre så varmt anbefalede, som Venstre stemte for i folketinget, men som Venstre nægtede befolkningen at tage stilling til ved en folkeafstemning.

I selve traktatens indledning og i artikel 42 slås det fast med syvtommersøm: ”Den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik omfatter gradvis udformning af en fælles EU-forsvarspolitik. Denne vil føre til et fælles forsvar, når Det Europæiske Råd med enstemmighed træffer afgørelse herom”. Så planen om et FÆLLES FORSVAR kommer altså ikke fra Jens Rohde, men fra den gældende EU-traktat.

Læs hele kommentaren her:

/ Ærlige Jens vækker V-vrede (Sorenssondergaard.dk) (18. november 2012)