You are here

Tiltræd Fns tillægsprotokol til Handicapkonventionen

Læserbrev bragt i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 1. november 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

Regeringen har fremlagt sit forslag til at omlægge Statsforvaltningerne ved at nedlægge de Sociale Nævn & Arbejdsmarkedsnævnene. Samtidigt skal lægmænd ikke længere deltage i vurderingerne af alle klagesager på disse områder. Hvis forslaget bliver vedtaget vil der i fremtiden kun være én klageinstans for kommuners afgørelser inden for sociale & arbejdsmarkedsområdet. De lægmænd som der i dag deltager i behandling af klagesager med inspiration fra Grundlovens krav om lægmænd på strafferetsområdet vil også gøre disse sager mere fjerne. Det vil svække det folkelige element i klagesagerne & accept af afgørelserne. Især ved afvisning.

Derfor bør regeringen sætte fart på Karen Hækkerups lovning fra Brugernes Bazar i Odense i august, hvor en tiltrædelse af tillægsprotokol til Fns Handicapkonvention senest i februar 2013 ville være en realitet. FNs Handicapkonvention har været en del af dansk gældende ret siden august 2009. Den giver klart definerede rettigheder for alle med nedsat funktionsevne uanset om det er fysisk eller psykisk. Tillægsprotokollen vil give direkte adgang til at klage videre til den FN komitee, der overvåger deltagerstaternes overholdelse af Handicapkonventionen.

Enhedslistens MF´er Stine Brix har forgæves forsøgt at få et klart svar på en dato fra social- & integrationsminister Karen Hækkerup ved et spørgsmål i Folketinget. Istedet for et klart svar er der kommet et embedssvar om, at det overvejes. Selvom tiltrædelse af tillægsprotokollen står i regeringsgrundlaget. Regeringens forslag til ændring af klagesystemet gør det endnu mere vigtigt, at tillægsprotokollen bliver vedtaget. Dermed opretholdes mulighed for 2 klageinstanser & fortsat sikring af retssikkerheden for den enkelte.

Flemming Leer Jakobsen
Medlem af Enhedslisten Vejle

Fundet her:
/ Tiltræd Fns tillægsprotokol til Handicapkonvention (Vejle.Enhedslisten.dk) (3. november 2012)

Her er det nævnte svar til Enhedslistens MF´er Stine Brix:
http://www.ft.dk/samling/20111/almdel/SOU/spm/450/index.htm

Læs mere om FNs Handicapkonvention her:
http://handicapkonvention.dk/