You are here

Udbetaling Danmark dræner Aalborg kommunes likviditet for Kr. 122 Mio. årligt

DR P1 Morgen den 1. oktober 2012:

Kommune: Spareøvelse kommer til at koste penge
Som borger skal man ikke skrue forventningerne til det nye private Udbetaling Danmark, der fremover skal stå for udbetalingen af flere offentlige ydelser, for højt i vejret. Det mener rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (A).

Det kommer et stykke inde i interviewet, hvor hun nævner at Udbetaling Danmark presser likviditeten for Aalborg kommune på kr. 122 Mio. Det må være per år.

Hør indslaget her på DR P1 Morgen. Find indslaget i højre side i bunden under lyd.:

/ Kommune: Spareøvelse kommer til at koste penge (DR Online), DR P1 Morgen den 1. oktober 2012:

Dog er Thomas Kastrup-Larsen (A) den 20. september 2012 kommet med et langt højere beløb.

Han mener, at Per Clausen også totalt overser det faktum, at Folketinget har vedtaget, at en række ydelser til borgerne i fremtiden skal betales via den statslige institution Udbetaling Danmark - og ikke længere fra kommunerne. Det betyder, at Aalborg Kommune mister gennemsnitlig likviditet på 237 mio. kr.

/ Til angreb på Per Clausen (Nordjyske.dk) (20. september 2012)

Presset på kommunernes økonomi skyldes at den forudbetalte statsrefusion på førtidspension & folkepension bliver afskaffet efter overgang til Udbetaling Danmark. Dermed skal kommunerne lægge pengene ud før, de får pengene refunderet af staten. Dem kan de så tage fra andre områder som handicappede, hjemmehjælp & folkeskolen.

Det er en regulær svinestreg som den tidligere VK-regering smed i hovedet på kommunerne.

Jeg har tidligere skrevet om det her:
/ De 5 statslige borgerservicecentre sætter kommunerne under yderligere økonomisk pres (Denmarkonline.dk) (8. juni 2011)