You are here

Bygningen Vejle: Sindets dag 10. oktober 2012 – psykiatrien inviterer indenfor

Pressemeddelelse

10. oktober er det Sindets Dag. Det markeres landet over – også i Vejle. I år sættes særligt fokus på folkesygdommen depression.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, holder hvert år World Mental Health Day. I Danmark kalder vi dagen for Sindets Dag, og i år er det den 10. oktober, som er dedikeret til sindet og psyken. Målet er at sætte psykiske sygdomme på dagsordenen og at nedbryde fordomme og skabe åbenhed om psykisk sygdom.

Depression er en folkesygdom
Sindets Dag har hvert år et tema. I år er det ”Depression - en global krise”. Depression er en alvorlig og udbredt lidelse, og WHO placerer da også depression på en fjerdeplads over de 10 sygdomme i verden, som giver anledning til det største tab af livskvalitet og leveår.

”Depression er så udbredt, at sygdommen kan karakteriseres som en folkesygdom. Cirka hver femte dansker vil på et eller andet tidspunkt få en depression. Selvom depression er udbredt, er der alligevel stor uvidenhed og mange fordomme om depression. Det kræver viden, åbenhed og handling, fortæller Flemming Leer Jakobsen fra SIND Vejle og en af arrangørerne af Sindets Dag i Vejle.

Aktiviteter i Vejle
I Vejle markeres Sindets Dag i Bygningen, Ved Anlæget 14b, fra kl. 15-18. Alle interesserede – hvad enten man har psykisk sygdom tæt inde på livet eller ej – er velkomne, og der er ingen tilmelding.

Lokale og regionale psykiatriforeninger deltager og har opstillet forskellige informationsstande. Derudover er der forskellige foredrag:

Karen Margrete Nielsen, landsformand for Depressionsforeningen, fortæller om foreningens formål og arbejde, og hvilke tilbud foreningen har.

Camilla Holm fra OCD-Foreningen fortæller om det at være ung og have OCD: Hvordan sygdommen opstod, og hvilke stopklodser sygdommen sætter undervejs - og hvad det egentlig betyder for hende at leve med sygdommen.

Anne Marie Geisler Andersen, tidligere medlem af Radikale Venstre, forfatter og foredragsholder, fortæller om at leve med ADHD og OCD. Hvordan hun har lært at leve et godt liv med sin psykiske sårbarhed, og hvordan hun har arbejdet med sine lidelser, så hun i dag ikke føler, de står i vejen for at hun kan leve det liv, hun ønsker.

Arrangørerne bag Sindets Dag i Vejle er / Autismeforeningen - Vejle kreds, / Bedre Psykiatri Vejle, / Depressionsforeningen Vejle, / SIND Vejle, / Vejle Kommunes socialpsykiatri og / PsykInfo Region Syddanmark. Der er repræsentanter fra disse foreninger, Vejle Kommune og Region Syddanmark i Bygningen på Sindets Dag.

Mere information
Få flere informationer ved at kontakte Flemming Leer Jakobsen på tlf.: 20 18 82 64.

Se også mere på / sindetsdagvejle.dk

Facebook begivenhed:
/ Sindets Dag Vejle 2012 (Facebook.com)