You are here

12,8 Millioner tyskere lever i fattigdom - mange af dem i lavtlønsjob af hensyn til konkurrenceevnen

DR P1 Orientering den 1. oktober 2012:

I Tyskland kan man arbejde 50 timer om ugen og alligevel være nødt til at gå på socialkontoret efter supplerende kontanthjælp for at klare dagen og vejen.

De klarer finanskrisen med bravur. Industrien kører i højeste gear, pengene vælter ind, men tyskerne er ikke meget for at dele dem. Det er det billede, mange europæere har af Tyskland ikke mindst i kriselandene.

Men det er langt fra alle tyskere, der nyder godt af landets økonomiske opsving. De nyeste tal viser, at 12,8 mio. lever på eller under fattigdomsgrænsen, det er cirka hver sjette indbygger.

Mange af de fattige tyskere har rent faktisk job. De arbejder i Tysklands store lavtlønssektor, der er selve motoren i landets boomende erhvervsliv.

Men hvordan kan det gå til, at man kan have fuldtidsjob i et rigt land som Tyskland og så alligevel være fattig. Orienterings Michael Reiter har fundet svaret hos en familie i Berlin.

Medvirkende:

Carsten Kilian, lavtlønsarbejder og Diana Köhler, arbejdssøgende.

Indslag af Michael Reiter

Hør indslaget her:

/ Hver sjette tysker er fattig (DR Online) (1. oktober 2012)

Det er så også så småt den vej, som Danmark er på vej i retning af.

1. januar 2013 står 17 procent af de arbejdsløse til at falde ud af dagpengesystemet. Hvis de alle 26000 stiller sig op på arbejdsmarkedet & er desperat efter at få en arbejde til en lavere løn & ringere arbejdsvilkår for at betale regninger, så vil det føre til et lønpres.

Det er beskæmmende, at regering & Folketinget ikke vil gøre noget ved denne sociale massegrav.

& det hjælper ikke noget at slå på sin egen individualitet i den forbindelse. Det er kun ved at søge sammen i fællesskab, at der kan skabes en forandring.

Falddatoen for den enkelte dagpengemodtager er ikke kun den enkeltes problem.

Det er samfundets problem & der skal sættes ind for at gøre alt for at redde folk fra at gå fra hus & hjem samt eventuel opløsning af familier. En del vil have børn, som vil opleve at blive kastebolde som følge af økonomisk uføre.

Så derfor kontakt din lokale MF´ere uanset, hvem vedkommende er & fra hvilket parti vedkommede kommer fra.

Du kan finde medlemmer af Folketinget her:

/ Find et medlem (Folketingets hjemmeside - Ft.dk)