You are here

Der indføres åbne skattelister for virksomheder i "efteråret" 2012

Det Radikale Venstre gør sig ikke forhåbninger om, at millionerne begynder at rulle ind i statskassen, efter at partiet sammen med resten af regeringen og Enhedslisten har været med til at indføre åbne skattelister.

Ordningen skal gøre det muligt for alle at se, hvor meget skat virksomhederne betaler. På den måde håber Enhedslisten, at man kan presse de selskaber, der ikke betaler skat i Danmark, til at begynde på det.

/ R: Åbne skattelister vil ikke standse snyd (DR Online) (16. juli 2012)

&

Nu skal det ikke længere være hemmeligt for hr. og fru Danmark, hvor meget eller hvor lidt virksomhederne betaler i skat.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har netop fået gennemtrumfet nye regler, så Skat allerede fra efteråret må oplyse hidtil fortrolige detaljer om virksomheder og multinationale selskabers skattebetaling på en særlig hjemmeside, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

/ Selskaber skal i offentlig skatte-gabestok (DR Online) (16. juli 2012)

Det er et godt tiltag, men reelt ville det jo være bedre hvis der var ansatte i Skat som førte en effektiv kontrol med virksomheders indberetninger. Som noget af det første vedtog den socialdemokratisk ledede regering, at der skal fyres knap 800 ansatte i Skat senest med fuld virkning i 2014.

Reelt er det jo en vis form for frivillighed, hvor den enkelte borger eller journalist ved vilkårlighed skal føre justits med virksomheders skattebetaling.

Men hvor bliver hjemmesiden af ?

Nu bliver det vel ikke "forhindret" af tekniske problemer med at samkøre & udvælge relevante data ?

Virksomheder bidrager kun med 2,7 procent af skattetrykket via selskabsskatten i Danmark:
/ Blot hver fjerde virksomhed betaler skat i Danmark (Denmarkonline.dk)

Samtidigt:

/ Virksomheder laver fejl & decideret skattesnyd for Kr. 7 Mia om året (Denmarkonline.dk) (10. marts 2012) hvor der på Poltiken.dk er omtale af fyring af de 800 ansatte i Skat.

DI, DA & andre burde stoppe med deres løgn om erhvervslivets åh så høje skattetryk.

Uden skat ingen velfærd.

Det er ret simpelt.

Kommentarer