You are here

Århus Universitetshospital: 19-årige Carina 'Dødsdømt' organdonor vågnede op

Lægefejl: En dokumentar om den 19-årige organdonor Carina, er blevet stoppet af Aarhus Universitetshospital. De frygter for konsekvenserne, når det kommer frem, at lægerne tog fejl.

Da 19-årige Carina i 2011 kommer ud for en fatal trafikulykke, mener lægerne ikke, at hun vil overleve. De beder derfor forældrene tage stilling til, om de må bruge Carinas organer. Forældrene accepterer. Men lægerne på Aarhus Universitetshospital tager fejl, for pludselig vågner Carina op. Det sker dog før, lægerne er begyndt på indgrebet.

Carina overlever ulykken og kommer i bedring. Hele dramaet bliver filmet af Danmarks Radio, som er ved at lave en dokumentar om organdonation. Men dokumentaren bliver aldrig vist, fordi lægerne mener, at det kan have alvorlige konsekvenser for folks opfattelse af at være organdonor og lægernes arbejde, og derfor får de sat en stopper for produktionen.

/ 'Dødsdømt' organdonor vågnede op (Ekstrabladet.dk) (26. august 2012)

& Lederen i Ekstrabladet

Ja, overlæge Benedicte Dahlerup tilføjede, at hun 'på ingen måde' ønskede, at Carina overlevede.

EFTER denne svada spurgte overlægen de sønderknuste forældre, om de havde taget stilling til organ-donation. Forløbet af samtalen beskrives i detaljer inde i bladet med baggrund i en DR-udsendelse. Udsendelsen er ikke blevet vist offentligt, og det vender vi tilbage til.

DER ER grund til at hæfte sig ved samtalen, fordi overlægen manipulerer og afslører en hjerteløs mangel på empati. De hudløse forældre får reelt intet valg. Siger de nej til donation, slukkes der for Carinas respirator. Siger de ja, vil lægerne koncentrere sig om at bevare pigens organer.

/ Hjerteløs organ-jagt (Ekstrabladet.dk) (27. august 2012)

&

Reklamerede for omstridt program om organdonoren Carina blot to dage før, at programmet pludselig blev pillet af - vi havde bare travlt med OL, siger den ansvarlige chef nu.

/ DR om censur: Vi havde travlt med OL (Ekstrabladet.dk) (29. august 2012)

DR er åbenbart propaganda station til fordel for ja til organdonation:

Steen Jensen, dokumentarchef i Danmarks Radio er ikke meget for at kommentere på DR’s ubehagelige sms-dialog med de medvirkende i deres dokumentarprogram, Daniel Bohr og Christian Lange.

Ekstra Bladet vil også gerne vide, hvordan det kan være, at Daniel Bohr og hans samlever Christian Lange efter lang tids tavshed lige pludselig får en mail af DR’s tilrettelægger Jacob Kragelund om, at DR gerne vil lave en ny version af deres historie, hvor de vinkler positivt på organdonation.

/ DR: Vi har en god dialog med medvirkende (Ekstrabladet.dk) (4. september 2012)

Jeg er stadigvæk imod organdonation.

Få så sendt den udsendelse "Pigen der ikke ville dø" DR Dokumentar !

Kommentarer