You are here

Den socialistiske landsby Marinaleda i Spanien udfordrer krisen

DR P1 Orientering den 10. juli 2012:

Er det muligt at gøre op med kapitalismen i Europa i 2012 og indrette sig på en anden måde? Hvis man spørger indbyggerne i den andalusiske landsby Marinaleda, er svaret ja

I den lille landsby har man i årtier udfordret det kapitalistiske system og i de her krisetider er Marinaleda blevet referenceramme for bl.a. den spanske 15.maj-bevægelse. Det skyldes ikke mindst byens arbejdsmarkedspolitik og lokalpolitikernes særlige forestilling om demokrati.

af Astrid Berg

Hør indslaget her:

/ Socialistisk landsby i Spanien udfordrer krisen (DR Online) (10. juli 2012)

I Danmark er det kun Enhedslisten, som arbejder på at indføre socialismen. Det må være åbenlyst for alle efter skattereformen 2012, som bruger socialt udsatte & arbejdsløse til at betale for topskattelettelser.

Selvom det lyder til at være noget rigidt opbygget med modydelser i Marinaleda før, man kan komme i betragtning til et arbejde.

Så er det da noget, som kan inspirere som et alternativ til den kapitalistiske samfundsopbygning i dagens Danmark.

Men en decideret lederskikkelse, som tilsyneladende ifølge indslaget er omdrejningspunktet ligger milevidt fra Enhedslisten. Her er der en rotationsordning for at forhindre blandt andet persondyrkelse & magtcentre i at opstå.

Det er stadig sagen, der er den vigtigste.

Nemlig det langsigtede mål om at indføre socialismen i Danmark.