You are here

Det kunne også være, at de er socialister Pieter Raunwe

DR P1 Orientering den 27. juni 2012:

Den røde fløj i Folketinget bliver mere rød for hver dag, der går. I dagens meningsmåling som Epinion har foretaget for Danmarks Radio, stryger Enhedslisten nærmest mod uanede højder efter at regeringen har indgået et skatteforlig med Venstre og Konservative.

Spørgsmålet er om Enhedslisten kan fastholde fremgangen, eller om den seneste fremgang for partiet kun er udtryk for protester, og om det vil ende med, at Socialdemokraterne og SF får vælgerne tilbage. Det tror de på - men hvis Enhedslisten gennemfører ændringer bl.a. af deres organisation og af principprogrammet, kan de formentlig fastholde nogle af de nye vælgere. Og sådanne ændringer er ikke urealistiske, fortæller Orienterings politiske medarbejder Pieter Raunwe.

Hør indslaget her:
/ Enhedslisten tordner frem (DR Online) (27. juni 2012)

DRs politiske medarbejder kom igår med en kommentar om, at Enhedslisten nok skal ændre principprogrammet så Enhedslistens fremgang bliver mere langtidsholdbar.

Alt skulle nemlig idag handle om spin & taktik, hvor det i dansk politik handler om at erobre midten. & at der ikke findes noget grundlag for socialisme i dansk politik.

Men der går Pieter Raunwe & andre kommentatorer gal i byen.

Enhedslisten er socialister & modsat SF ønsker vi ikke at bevare den nuværende ækle kapitalistiske markedsøkonomi.

Enhedslisten ønsker en grundlæggende revolution af det nuværende samfund, så der kan komme et solidarisk & socialistisk samfund istedet for.

Kort fortalt ønsker Enhedslisten "at udbygge menneskerettigheder som ytringsfrihed & forsamlingsfrihed med økonomiske rettigheder for alle. Samfundskagen skal fordeles helt anderledes end den er i dag. Jord & andre naturressourcer tilhører fællesskabet. Nordsøolien skal nationaliseres. De ansatte skal have større del af fortjenesten end de får i dag, når socialismen bliver en realitet i Danmark."

/ Enhedslisten er ikke systembevarende (Denmarkonline.dk) (23. juni 2012)

Så det er ikke en fejl, at Enhedslisten går frem.

& det er ikke proteststemmer.

Der har Helle Thorning-Schmidt & Villy Søvndal afgørende fejlvurderet vælgerne.

Der er faktisk mange her i landet, som faktisk er socialister.

& Nej, rotationsordningen i Enhedslisten bliver heller ikke fjernet. Det er ikke sundt for demokratiet, at nogle ser politik som en karierrevej uden at komme i kontakt med virkeligheden uden for Christiansborgs mure.

Det har udviklingen hos Socialdemokratene & SF vist med al tydelighed.

Enhedslisten rider iøjeblikket på en bølge af sympati. Men det gør Enhedslisten fordi vi står fast på principperne.

Det gør vi også selvom folkestemningen skulle vende.

Vi vil nemlig stadigvæk kunne se os selv i spejlet dagen efter.

Flemming Leer Jakobsen
Medlem af Enhedslisten.