You are here

Tyskland producerede halvdelen af el med solcelleanlæg på en lørdag

I forrige weekend satte de tyske solkraftværker ny verdensrekord, da de i flere timer producerede 22 gigawatt – eller det, der svarer til op mod halvdelen af landets energiforbrug

I middagstimerne både fredag og lørdag producerede de tyske solkraftværker således tilsammen hele 22 gigawatt kontinuerligt over flere timer, hvilket svarer til den effekt, der kan opnås fra 20 atomkraftværker, der kører på fuld kapacitet, skriver Reuters.

Da den rekordhøje effekt blev opnået, dækkede solenergien om lørdagen halvdelen af landets strømforbrug.  Om fredagen dækkede den knap en tredjedel af forbruget.

I Tyskland er der i dag installeret 26 gigawatt solenergikapacitet, hvilket gør, at Tyskland har næsten lige så stor kapacitet som alle verdens øvrige lande tilsammen. Tyskland får hvert år dækket omkring 4 procent af sit totale strømforbrug af solenergi.

/ Weekendrekord: Tyskland producerede solenergi som 20 atomkraftværker (Ing.dk) (30. maj 2012)

Et eksempel til efterfølgelse.

I Danmark kommer 22 % af energien fra Vindmøller i 2010. (Kilde: Energistyrelsen:  Danmark har haft stor succes med vindkraft (Ens.dk) [pdf])

Der var en elkapacitet på 28 % for vindmøller af den samlede el-kapacitet i 2010. Hvilket svarer til 3.848 MW / Nøgletal energi - Danmark - 2010 (Ens.dk)

I  april 2012 var der installeret ca. 6500 solcelleanlæg med en kapacitet på 30 MW. /  Solcelleboom i Danmark (Danskenergi.dk) (1. juni 2012)

Gad vide, hvor meget el Tyskland kan producere med vindmøller ? ....