You are here

Kun 1/4 del har reelt behov for anti-depressiv medicin

Statens Serum Institut har undersøgt antallet af danskere på lykkepiller anti-depressiv medicin. Den gode nyhed er, at kurven tilsyneladende er knækket, når det gælder stigningen i antallet af patienter på lykkepiller. Tallet faldt nemlig med et par tusinde efter 10 år med konstant stigning.

(...)

Rapporten viser, at 461.000 danskere købte antidepressiv medicin i 2011. Landets førende forsker i depressioner professor Poul Videbech fra Aarhus Universitet har oplyst til NORDJYSKE Medier, at fire procent af den danske befolkning lider af en depression, og at halvdelen har brug for medicin. Det svarer til 110.000, men mere end fire gange så mange spiser altså medicinen, som har en lang række bivirkninger.

Undersøgelsen fra instituttet konkluderer, at mange patienter bliver hængende i behandling med lykkepiller.

/ Lykkepillekurven knækket (Nordjyske.dk) (25. maj 2012)

Du må ikke stoppe med at tage anti-depressiv medicin uden, at have aftalt det med din behandlende læge. Den type medicin, som bruges idag kan føre til varige langtids skadevirkninger ved at tage en kold tyrker fra den ene dag til den anden ! Det kan føre til øgede depressioner uden en lang tid med udtrapning, da din krop har vænnet sig til medicinsdosis hver dag.

Men det viser, at der skal opprioriteres med psykolog samtaler som efter mit kendskab især kan gavne lette & moderate depressioner.

Tænk hvad det offentlige kunne spare af penge, hvis de 351000 forkert medicinerede ikke fik anti-depressiv medicin ?

Det er så sørgeligt, at det lader til at de praktiserende læger ikke henviser til psykologsamtaler & de nu samler støv.

Jeg er også aktiv i SIND. SIND arbejder konkret for, at psykiatrien skal gå på 3 ben med en kombination i variende grad af den biologiske (medicin), socialpsykiatrien (væresteder mm.) & terapi afhængig af diagnose ud fra evidensbaseret viden.

Idag tyer psykiatrien til den hurtige løsning på grund af manglende ressorcer både i form af ansatte & sengepladser.

Besøg / SIND her & bliv medlem for kun kr. 200,- per år.

Psykiatrien skal opgraderes.

Vi kan ikke være bekendt ikke at sikre den nødvendige faglig kompetente hjælp i enten Psykiatrien i Regionerne eller i Socialpyskiatrien i kommunerne.

Den vedtagne finanspagt fra EU vil sætte både regioner & kommunerne under et hårdt økonomisk doktrin med indbyggede nedskæringer de næste mange år.

Det hænger sammen.

For idag har Folketinget tiltrådt EUs finanspagt & givet EU-kommissionen sidste håndsgodkendelse af den økonomiske udvikling her i Danmark på alle niveauer fra kommuner, regioner & staten.

Så sammenhængen & vågn op.