You are here

Du har altid et valg

Læserbrev bragt i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 28. marts 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

I disse krisetider fortæller man vidt & bredt, at der ikke er andet valg end at støtte euroen.

Regeringen inklusiv SF er vilde med at komme med i den finanspagt, som vil indkapsle finansloven i en borgerlig økonomisk nedskæringspolitik. Hvis ikke Danmark som led i den økonomiske politik indfører en stram budgetlov for kommuner, regioner & stat, så kan de andre deltagende lande i finanspagten indbringe Danmark for EU-domstolen. Der kan Danmark blive idømt en bod på kr. 1.7 Mia., som skal gå i EUs kasse. Medier & de forsamlede eu-partier fra SF til Venstre siger igen, at vi ikke har noget valg. Ellers går deres verden jo under.

Enhedslisten har en anden holdning. For det første skal Nej´ene ved folkeafstemningerne om euroen senest i september 2000 respekteres. For det andet vil vi have en folkeafstemning om den finanspagt, som justitsministeriet med en juridisk frihåndstegning mener kan indføres uden en folkeafstemning. Faktisk slår denne "juridiske" vurdering fast, at justitsministeriet antager at der altid vil være et flertal for finanspagten i Folketinget. Igen får vi at vide, at der ikke er noget valg.

Men når det kommer til stykket, så handler demokrati altid om at vælge til & fra. Det gælder også for den økonomiske politik.

Læs resten på:
/ Du har altid et valg (Vejle.enhedslisten.dk) (28. marts 2012)

Flemming Leer Jakobsen er kontaktperson for Enhedslisten i Vejle.