You are here

Nyt psykiatrisygehus Vejle: Hastværk er lastværk, Arne

Læserbrev bragt i Vejle Amts Folkeblad/Horsens Folkeblad den 27. januar 2012:

Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard har travlt med at få bygget region Syddanmarks forslag om et nyt psykiatrisygehus betalt af private midler i et Offentlig Privat Partnerskab (OPP) i VAF den 23. januar 2012. Men mon ikke borgmesteren først skal afvente den undersøgelse den nuværende regering vil lave om, hvor det kan betale sig at indgå OPP projekter ?

Men mest af alt bør både Vejles borgmester & regionens Carl Holst notere sig, at Herning gik væk fra et OPP projekt. Læg dertil, at den konservative Gribskov kommune også har stoppet et OPP projekt om drift af jobcenteret.

Dybest set er OPP samarbejde at sammenligne med at købe et TV på afbetaling. Jeg tror næsten alle ved, at det bliver dyrere end at købe det kontant.

Men ønsket om et nyt psykiatrisygehus her & nu udstiller med al tydelighed, at regionen ikke har fået penge af den tidligere borgerlige VK-regering til at bygge et nyt psykiatrisygehus. Læg oven idet at regionen ikke har nogle skatteindtægter. Enhedslisten ser gerne, at regionerne får lov til det igennem en progressiv beskatning. Disse penge skal gå til at drive & udvikle sundhedsvæsenet. Alene psykiatrien i regionerne mangler kr. 2 Mia. i at være på samme niveau som det øvrige sundhedsvæsen. & der er nok penge at tage af. Skattestoppet & skattelettelser har givet kr. 254 Mia. i flere penge til de rigeste boligejere.

Hastværk er som bekendt lastværk, Arne. De eneste som der er til at betale for en fejlinvestering vil med den nuværende skattestruktur vil være regionen. Det vil på sigt give ringere istedet for bedre vilkår. Det kan da ikke være målet ?

Flemming Leer Jakobsen
Kontaktperson Enhedslisten Vejle