You are here

Ministre giver ulovlige løfter om lægekonsulenter

DR P1 Orientering den 30. november 2011:

Både socialministeren Karen Hækkerup og beskæftigelsesministeren Mette Frederiksen oplyste i aftes Folketinget om, at lægekonsulenter ikke må være med til at træffe afgørelser og blande sig i, om borgerne skal have førtidspension eller lign. - sådan som det er sket i en række sager.

Men det må lægekonsulenter godt. Og dermed giver de to nye ministre de samme forkerte oplysninger, som tidligere ministre har givet - igen og igen.

Af Jesper Tynell

Hør indslaget her:

/ Ministre giver ulovlige løfter om lægekonsulenter (DR Online) (30. november 2011)

Enhedslistens Finn Sørensen, MF har kaldt begge ministre i samråd igen om det, som de ikke kan love. Det er der nemlig ikke nogen hjemmel i lovgivningen til.

Alligevel har de begge sagt dette i et samråd til Folketinget.

Lægekonsulenterne er ansat af borgmesteren, så eventuelle "smuttere" begået af lægekonsulenterne er fuldtud accepteret af den pågældende borgmester.

Spørgsmålet er egentligt om lægekonsulenter som ansatte er omfattet af de samme regler som i staten, hvor embedsmænd efter Tamilsagen fik indskærpet at de ikke må være med til at begå ulovligheder.

Jeg vil lige undersøge om det samme ikke er tilfældet for kommunale embedsmænd samt hvilken straf den enkelte embedsmand M/K kan få ved at administrere i strid med gældende lovgivning.

Via
[ Nyt samråd om lægekonsulenter (Enhedslisten.dk), 1. december 2011]