You are here

Kommuner ikke forpligtet af lægekonsulent vejledninger fra social- eller beskæftigelsesministeriet

DR P1 Orientering den 19. august 2011:

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil styrke borgernes retssikkerhed og indskærper derfor i et skarpt brev overfor kommunerne, at det er klart i strid med retningslinjerne, hvis de lader de kommunale lægekonsulenter blande sig i om borgerne skal have førtidspension eller ej.

Men kommunerne har slet ikke har pligt til at følge disse retningslinjer. Derfor styrker endnu en opsang overfor kommunerne på ingen måde borgernes retssikkerhed.

Hvordan skiftende ministre har ladet de tomme tønder buldre, har Orientering set nærmere på.

Af Jesper Tynell

Hør indslaget på:

/ Kommuner ikke forpligtet af lægekonsulent-regler (DR Online) (19. august 2011)

Folketinget & Inger Støjberg sætter da vist kikkerten for det blinde øje her.

Gør noget ved den manglende retssikkerhed !

Kommentarer

Alvoren i problematikken er gået op for mig, og det er lidt rystende at syge borgere ikke er bedre beskyttet retssikkerhedsmæssigt. Det sker virkelig, er det gået op for mig, at kommunerne bruger disse lægekonsulenter således at de i en del tilfælde omgør læger og speciallægers dokumentation om borgeres diagnoser og funktions og arbejdsevne, således at disse mennesker ud over deres sygdom kommer alvorligt i økonomisk klemme. Vil vi være med til det i vores velfærdssamfund? Vi kan i grunden komme ud for det alle sammen, hvis vi bliver alvorligt syge, eller bare for syge til at forsørge os selv. vh Pia

Hej Pia,

Ja, det er overhovedet ikke iorden.

Jeg håber også, at den ny regering vil ændre på det for at rette op på det snarest.

Spred Glæde...trods alt :)

Flemming