You are here

Forslag til ny offentlighedslov om aktindsigt er en lukkelov !

Tilkendt aktindsigt i email efter nuværende lov om offentlighed i forvaltningen

 

 

 

Den samme email behandlet efter forslag til ny lov om offentlighed i forvaltning L90 af Lars Barfoed

Dokumenterne ovenfor viser, hvad justitsminister Lars Barfoeds (C) forslag til ny offentlighedslov vil betyde: Nemlig at dokumenter, der er udleveret efter den gældende offentlighedslov, vil være lukket land for borgerne. Ovenstående eksempel viser en mail som DR med gældende lov har fået indsigt i. Ifølge Justitsministeriet ville næsten hele mailen være været undtaget aktindsigt ved de foreslåede ændringer.
En række svar fra Justitsministeriet viser, at forskellen mellem Lars Barfoeds ny offentlighedslov L 90 og den gældende offentlighedslov er større, end medierepræsentanter i Offentlighedskommissionen hidtil har antaget.

Det gælder især lovforslagets omstridte paragraf 24, der vil indskrænke offentlighedens adgang til dokumenter voldsomt, hvis de enten har været eller i fremtiden kan tænkes at blive sat i forbindelse med ministerbetjening.

De nye svar dokumenterer, at der efter Justitsministeriets opfattelse ikke findes bestemmelser i andre af lovforslagets paragraffer, der kompenserer for den nye lukkethed, som paragraf 24 vil medføre.

/ Justitsministerens offentlighedslov værre end antaget (Information.dk) (8. februar 2011)

Hvad sker der lige ?

Det er da et uhyrligt lovforslag, som forhindrer alles adgang til at kigge magten over skulderne !

Det bør ændres.