You are here

322 Mio. kroner af renoveringspuljen tilbageføres til finansloven 2011

Med finansloven tømmer økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) renoveringspuljen for 322 millioner kroner – eller mere end en femtedel af puljens midler. Strikse regler og frister får skylden for, at tusindvis af håndværkere og boligejere aldrig fik udbetalt en krone. Håndværksrådet og opposition vil have puljen genåbnet.

Ifølge Erhvervs- og Byggestyrelsen giver loven boligejeren en frist på seks måneder samt en eventuel forlængelse på to måneder til at indløse det bevilgede tilskud. Derefter er der ikke mere at komme efter, og styrelsen har derfor afvist alle ansøgninger om yderligere forlængelser. Hvor mange af de 117.000 ansøgere, der er faldet for tidsfristen, ønsker styrelsen ikke at oplyse.

»Det her er en administrativ skandale af de helt store, som tidligere økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen ene og alene bærer ansvaret for. Hun har forkludret puljen i en grad, at mange håndværkere er forblevet i arbejdsløshed.« siger Socialdemokraternes boligordfører Thomas Jensen.

/ Regeringen snupper 322 millioner fra renoveringspuljen (Ugebreveta4.dk) (13. december 2010)