You are here

Vejle kommune har fået en Sind lokalforening

Torsdag d. 2. september 2010 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i Psykinfos lokaler i Staldgaardsgade i Vejle for at danne en lokalafdeling af Sind I Vejle kommune.

Følgende blev valgt til bestyrelsen:

Flemming Leer Jakobsen, Vejle

Mogens Jacob Pedersen, Gårslev

Mona-Lisa Ejlskov, Vejle

På den efterfølgende konstituering blev Flemming Leer Jakobsen valgt som formand, Mona-Lisa Ejlskov som næstformand & Mogens Jacob Pedersen som kasserer.

Besparelsesforslagene i Vejle kommune, som blev udsendt i starten af ferien med svarfrist d. 6. august 2010 på socialpsykiatriområdet. Det er stærkt kritisabelt, at man gennemfører en høring midt i sommerferien. Spareforslaget om at ville lukke IFS (Idræt for Sindslidende) er også et udtryk for en kortsigtet tænkning, da mange har glæde af at deltage i trygge omgivelser, udtaler Flemming Leer Jakobsen. Det er også billigere at bruge få penge på at forebygge end at skulle bruge flere penge på at støtte folk tilbage i deres hverdag igen. Samtidigt har psykisk syge stor glæde af at dyrke motion.

I Vejle vil vi også kigge på forholdene for psykisk syge stofmisbrugere (også kaldet dobbeltdiagnoser) for at se på om der er behov for ændre behandlingsmulighederne for den gruppe af psykisk syge.

Sind arbejder for at skabe forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende. SIND arbejder for trivsel, forebyggelse og helbredelse. I Vejle kommune er der 51 medlemmer, så der er god grobund for flere medlemmer.

Sind Vejle har sin egen hjemmeside på www.sindvejle.dk

Sind har i år 50 års jubilæum & der er landsmøde d. 24. 25. september 2010. Kronprinsesse Mary er protektor for Sind.