You are here

Menneskerettighedsdomstol stopper udsendelser til Grækenland

Danmark kan ikke sende en asylansøger retur til Grækenland i de tilfælde, hvor asylansøgeren risikerer at blive forfulgt i sit oprindelige hjemland. Det understreger Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der har sat Rule 39 i kraft. Den regel forhindrer, at Danmark tvangshjemsender en asylansøger, inden sagen er behandlet ved en dansk domstol.

Andreas Kamm
, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, er glad for at asylansøgerne nu har krav på at få deres sag behandlet i Danmark.

»Det svarer til at spille russisk roulette med disse asylansøgeres liv at sende dem tilbage til Grækenland. Men det er utroligt, at der skal en afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen til for at forhindre, at det sker,« siger Andreas Kamm, der understreger, at Flygtningekonventionens principper betyder, at ingen flygtning må sendes tilbage til et sted, hvor der er risiko for forfølgelse.

Menneskerettighedsdomstol stopper udsendelser til Grækenland ( information.dk) (14. juli 2010)

Se også:
Domstol stopper udsendelser til Grækenland (Flygtning.dk) (14. juli 2010)

Ret så opsigtsvækkende afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, da asylretten i EU er reguleret via Dublin-forordningen. En forordning, der fastslår at første EU-land skal behandle en asylansøgers ansøgning.

Dermed går Menneskerettighedsdomstolen ind & gør sig til overdommer på EU-retten.

Noget jeg ikke har lagt mærke til før.