You are here

World trade center 7

Niels Harrit, lic.scient., lektor, Kemisk Institut, Københavns Universitet skrev i Arbejderen d. 11. maj 2010:

Når en person som Jan Utzon reagerer på synet af wtc7’s kollaps, er det, fordi man ikke umiddelbart kan forstå, hvad man ser. Hvorfor styrtede denne bygning sammen på denne måde?

Den danske arkitekt Jan Utzon er beskæftiget med renoveringen af operahuset i Sydney, som hans verdensberømte far har tegnet. Det burde derfor have vakt en del opmærksomhed i de hjemlige medier, da han for nylig tilsluttede sig organisationen »Architects and Engineers for 9/11 Truth«   og dermed kravet om en fornyet undersøgelse af terrorangrebet på USA den 11. september 2001. 

Engelsk interview med Jan Utzon:

Eller på Youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=txUaDtIbLow

Når specielt denne organisation – der nærmer sig et medlemstal på tusind – kan stille et sådant krav med en vis vægt, skyldes det omstændighederne ved sammenstyrtningen af World Trade Center (WTC). For derfor at forstå Jan Utzon er det nødvendigt med lidt baggrundsorientering om begivenhederne på Manhattan den skæbnesvangre dag.

WTC blev som bekendt ramt af to jetfly. Men forbløffende få mennesker ved, at der var tre skyskrabere, der efterfølgende kollapsede. Uden at være på højde med de to berømte tvillingetårne var den syvende bygning i WTC-komplekset – Bygning 7 eller WTC7, som den kaldes – en gigantisk bygning, der med sine 47 etager ragede 186 m op i luften.

WTC7 video:

Eller på Youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=cZsA3xb2kOA

Læs hele kronikken her:

World trade center 7 (Arbejderen.dk) (11. maj 2010)


Men faktisk var der den 9. februar 2009 brand i en lignende bygningskonstruktion som World Trade Center tårnene. Nemlig Mandarin hotel i Beijing.

Se den her:

Eller på Youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=3B1OnhSucP8

Men dagen efter stod bygningen der endnu. :/

Den blev dog ikke ramt af et fly, men fyrværkeri var årsagen i forbindelse med det kinesiske nytår.

Jeg har hørt en enkelt polemisk sige, at man som et forsøg skulle flyve et fly ind i en bygning med samme konstruktion som World Trade Center tårnene for at afprøve chancen for totalt kollaps.

Men tilbage står at World Trade Center bygning 7 ikke blev ramt af et fly d. 11. september 2001.

En del af stålet fra World Trade Center tårnene skulle efter sigende faktisk være solgt til ... Kina.