You are here

Enhedslisten finder 50 Mia. Kroner for 2011

På Enhedslistens årsmøde d. 14. - 16. maj 2010 fremlagde Frank Aaen følgende oplæg til skatteindtægter:

Tilbagerulning af skattelettelser til de rigeste + 7,3 milliarder

Skat fra de multinationale selskaber + 5 milliarder

Bedre beskatning af indtægter fra Nordsøolien + 10 milliarder

Omsætningsafgift på aktier + 7,6 milliarder

Højere skat på kapitalindkomst + 5 milliarder

Ekstra skat på indkomster over én million kroner + 1,7 milliarder

Genindførsel af formueskatten + 3 milliarder

 Ny skatte & afgiftsindtægter hvert år fremover:

39,6 Mia. Kroner !

Besparelser:

Annullering af motorvejsprojekter  – 6,4 milliarder

Besparelser på konsulentbistand   – 2 milliarder

Tropperne hjem fra Afghanistan – 2,3 milliarder

Indtægter i alt =  50,3 milliarder kroner for 2011

Via
[Arbejderen.dk]

Derudover har Enhedslisten også et forslag til nedbringelse af statsgælden ved at fremrykke beskatningen af private pensioner:

Den stigende statsgæld er en trussel mod velfærden & kan ende i en gældsspiral. Svaret er ikke at skære ned, for det er nødvendigt at vi invisterer os ud af krisen.

Vi foreslår istedet, at gældsætningen standses gennem en reform af pensionsbeskatningen, der fremrykker statens indtægter.

De opsparede private pensionsopsparinger udgør ialt 2.600 Mia. Kr. Denne opsparing er sket med skattefradrag & skal derfor idag beskattes ved udbetaling. Hvis man fremrykker en del af beskatningen, f.eks. 5 %, vil det fra den ene dag til den anden kunne indbringe 130 Mia. Kr. til staten.

Skatten modregnes, når pensionerne udbetales, så den enkelte peionsindbetaler får den samme pension udbetalt. Det er ikke meningen, at denne fremrykkede skat skal kunne bruges til drift af den offentlige sektor, kun til at nedbringe statens gæld & imødegå stigende renteudgifter for staten.
Fundet her:
Enhedslistens socialt afbalanceret finansierings plan for velfærden s.3 - PDF (Enhedslisten.dk)  | Her finder Enhedslisten pengene (Enhedslisten.dk)
(15. maj 2010)

Se også:
Drop pensionsfradraget – behold velfærden (Enhedslisten.dk) (8. februar 2010)

Vedvarende, socialt retfærdig finansiering
De 60. mia. om året er en vedvarende indtægt. Kun den ekstraordinære indtægt vil klinge af om nogle årtier, når de pensioner, der er opsparet uden fradrag, begynder at blive udbetalt. For de skal selvfølgelig være skattefri, når de udbetales.

Det er altså lodret forkert, når regeringen påstår, at det er umuligt at undgå voldsomme nedskæringer i velfærden. Enhedslistens forslag er et gangbart alternativt, og så er det oven i købet socialt retfærdigt.

 - Det er en social retfærdig måde at finde mange penge på, eftersom det er de rigeste, der har råd til at indbetale meget på deres pensionsordninger, som de i dag kan trække fra i skat, slutter Frank. 


Så regeringen kan jo bare invitere Enhedslisten ind til forhandlingerne om at nedbringe gælden.

De velstillede har masser af penge, som kan gå til at sikre velfærden herhjemme uden at det skal gå ud over folk på overførelsindkomster som kontanthjælp, starthjælp, folkepension & førtidspension.

På den anden side sker det jo nok ikke.

Så vil flere jo få øjnene op for, at Enhedslisten har den bedste politik af alle partier.

Det går jo ikke... :/