You are here

Fattigdommen vokser i ghettoområder

Antallet af »fattige« i belastede byområder som Tingbjerg i København, Vollsmose i Odense og Gellerup i Århus er trods løfter og handlingsplaner vokset de seneste år.

Fattigdom i ghettoer i vækst (Berlingske.dk) (1. maj 2010)

Via
[DR Online]

Læs analysen her på Arbejderbevægelsens Erhvervsråd:

Øget økonomisk ghettoisering i Danmarks storbyer (Ae.dk) (2. maj 2010)

Den stigende fattigdom i Danmark forekommer ikke kun i yderkantsområderne - storbyerne København, Århus og Odense er alle opdelte byer, hvor de fattige i stigende grad koncentreres i bestemte områder, at der reelt er tale om ’ghettolignende’ tilstande - udviklingen truer den sociale sammenhængskraft og risikerer at skabe parallelsamfund.


Det er politisk bestemt af den nuværende regering at etniske minoriteter skal fastholdes i fattigdom. Regeringen siger det skal kunne betale sig at arbejde, men bagsiden er at man ikke kan overleve på fattigdomsydelserne som starthjælp, 450 timers reglen & kontanthjælpsloftet.

Vidste du, at familier på kontanthjælp kan miste den ene ægtefælles kontant uden 450 timer ordinært arbejde i løbet af 2 år ? Lovgivningen er designet, så den regel mest rammer etniske minoriteter. Den rammer nemlig kun familier, hvor de er gift & tal fra 2008 viste at 90 procent af de ramte af forgængeren 300 timers reglen var indvandrere !

(Indvandrere mister kontanthjælpen, 11. maj 2008)

Den er senere blevet skærpet til et krav om 450 timers ordinært ustøttet arbejde & den gælder idag også for kontanthjælpsmodtagere, hvor den anden ægtefælle har et lavindkomstarbejde. Det var ikke tilfældet med 300 timers reglen.

Der findes en gensidig forsørgelsespligt for ægtefæller i lov om aktiv socialpolitik §2, hvor ægtefæller over indkomst svarende til kontanthjæpen skal forsørge hele familien. Kontanthjælpen for ægtefælle med børn ligger på Kr. 13.096,- før skat her i 2010 (Kilde: Borger.dk om kontanthjælpen)

450 timers reglen er efter min mening økonomisk apartheid med det formål at skræmme nye flygtninge/indvandrere fra at søge til Danmark.

De helt store tabere bliver børnene, som bliver socialt isoleret på grund af manglende økonomi i familierne.

Men det er jo også en måde, at fastholde magten på.

Kommentarer

Jeg ved dog konkret, at gifte hvor den ene er førtidspensionist kan den anden godt modtage kontanthjælp.

Jeg vil prøve at finde den konkrete vejledning fra beskæftigelsesministeriet. (Der findes vist ikke en konkret vejledning fra beskæftigelsesministeriet).

Opdateret d. 6. juni 2010:

Den gensidige forsørgerpligt betyder, at en ægtefælle med en løn på mere end 20.000 kroner skal forsørge en arbejdsløs partner. Grænsen rykker op til godt 25.000 kroner, hvis der er børn i familien. Tjener ægtefællen mindre, kan den arbejdsløse enten få hel eller delvis kontanthjælp, hvis parret har en formue på under 20.000 kroner (Her tælltes friværdi i bolig med, flj).
Kilde: Ledighed hårdere for gifte end papirløse (Politiken.dk) (6. juni 2010)