You are here

Tidligere rengøringsassistent ved Århus kommune vinder sag om sygedagpenge efter 9 år

Århus Kommune er nu to gange blevet dømt til at betale i alt omkring 210.000 kroner til kvinde, som blev snydt for sygedagpenge i årevis.

Kvinden, der i 22 år gjorde rent på kommunens skoler, kan se frem til hen ved 135.000 kroner, efter at en dom fra Retten i Århus har givet hende og 3F medhold.

- Det er dybt kritisabelt, at kommune og ankenævn har bøjet loven med det ene formål at stoppe vores medlems sygedagpenge. Heldigvis får hun nu oprejsning og sin retmæssige betaling fra kommunen, siger Jane Korczak, næstformand i 3F.

Rengøringsassistenten måtte i januar 2000 sygemelde sig på grund af en fremskreden, kronisk leddegigt. En specialist konkluderede i fire omgange, at hendes helbred ikke ville blive bedre. Århus Kommune forsømte at få afklaret kvindens evne til at arbejde. I stedet stoppede kommunen hendes sygedagpenge i februar 2001.

Snydt for sygedagpenge i ni år (3f.dk)

Det var så én, der havde en fagforening til at bakke sig op.

Nu håber jeg, at Århus kommune gør mere end bare at "tage dommen til efterretning". Nemlig at de fremover indarbejder dommen i deres daglige sagsbehandling.

Men jeg vil se det, før jeg tror på det.