You are here

Inger Støjberg tæt på grundlovsbrud om ændring af match-kategorier

DR P1 Orientering igår:

Tusindvis af mennesker med alvorlige og langvarige lidelser skal nu 3 gange så ofte mødes med kommunen og fortælle, hvordan det går med at blive rask.

Radiomanuskript
100.000 flere unødvendige samtaler om året. Det mener Kommunernes Landsforening, at kommunerne fremover skal til at ha' med mennesker, der sygemeldt fra deres arbejde.

Ikke fordi det er blevet besluttet af Folketinget. Og ikke fordi det er hensigtsmæssigt. Men fordi beskæftigelsesminister Inger Støjberg ved at udstede nye vejledninger og bekendtgørelser SELV vil lave om på de 3 kategorier, som sygemeldte ifølge loven i dag skal opdeles i.

De nye kategorier for sygemeldte vil - ifølge KL - betyde, at tusindvis at sygemeldte vil skulle flyttes fra den kategori, hvor de kun skal til samtale med kommunen hver 3. måned - til en anden kategori, hvor de skal til samtale mindst en gang hver måned.

KL advarer derfor nu i et hørignssvar regeringen mod at indføre de tre nye kategorier for sygemeldte - og stiller samtidig kraftigt spørgsmålstegn ved, om der overhoveder er lovligt at gøre - uden at spørge Folketinget først.

KL anbefaler derfor i sit høringssvar, at regeringen alene lader de tre nye match-kategorier gælde for arbejdsløse - og altså ikke for mennesker, der er sygemeldt fra deres arbejde.

Medvirkende:
Ulrik Petersen, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening

Af Jesper Tynell

Hør mere på:
100.000 unødvendige samtaler om året (DR Online)

Faktisk tales der i indslaget om grundlovsbrud.

Ifølge Grundloven kan en lov kun ændres af Folketinget efter 3 behandlinger & en lov kan ikke ændres med en bekendtgørelse fra en minister.

Demokrati er en langsom proces, som åbenbart ikke huer visse nuværende & tidligere ministre fra Venstre.

Kristian Jensen fik jo en næse for Grundlovsbrud af samtlige partier inklusiv sit eget samt afslørede at EU faktisk kan sætte en vedtaget lov om skatteændring ud af kraft, hvis EU-kommissionen ikke er blevet underrettet.

Grundlovsbrud: Kristian Jensen glemte at få godkendt en lov hos EU-kommissionen

Skatteminister Kristian Jensen opfordres til at gå efter "næse" for Grundlovsbrud