You are here

Liberaliseringen af el har givet højere priser

Elpriserne er steget markant og er mere end fordoblet for de private kunder, siden liberaliseringen i 1998. Omlægningen havde den modsatte effekt, end tanken var, konkluderer ekspert, der peger på, at merprisen ryger direkte i elselskabernes lommer.

El er blevet mere end dobbelt så dyrt, siden markedet blev liberaliseret i 1998. Især er det blevet dyrt for privatkunder, mens store erhvervskunder er sluppet med langt mindre prisstigninger. Det viser nye tal, som Klima- og Energiministeriet har opgjort i et svar på et §-20-spørgsmål stillet af Enhedslistens ordfører Per Clausen.

Tallene afslører, at priserne for små kunder er steget med 107 procent, mens de for store kunder er steget mellem 60 og 62 procent.

»Konsekvensen af el-liberaliseringen har været, at små almindelige kunder betaler for, at man har kunnet holde relativt lave priser i industrien« siger Per Clausen, der er fortørnet over udviklingen, fordi »det ikke mindst rammer familier med en dårlig økonomi og har klart sociale konsekvenser, der er helt urimelige.«

Liberaliseringen af el har givet højere priser (Information.dk)

Det giver sig jo selv, at når der skal tjenes penge på noget i forhold til at der ikke skal. Så må det blive dyrere.

Liberalisering betaler sig - for el-selskaberne.

Det paradoksale er dog, at DONG er nationaliseret af den nuværende regering & 100 procent statsejet idag. Ansvarlig for den operation var Thor Pedersen.

Hvorfor fungerer konkurrencen iøvrigt også så dårligt på el-området som på detailhandelsområdet ?

Svaret på den abnorme prisstigning må være at tilbagerulle liberaliseringen tilbage til før den tid, da Poul Nyrup Rasmussen liberaliserede el-markedet herhjemme.

Mon ikke socialdemokraterne snart skal slette social i deres partinavn ?

Eller i det mindste sætte et stort A foran !